Interview (2007)

Interview
66.8 %
 
 
    Žánr: drama / psychologický
    Země: Spojené státy americké / Nizozemsko
    Premiéra v ČR: 23.8.2007        
    Délka: 83 min.
„Všechno, co řeknete, může být a bude použito proti vám. Drama o médiích, pravdě a celebritách.“
Nizozemský filmař Theo van Gogh (1957-2004), zavražděný muslimským fanatikem, si vždy přál natáčet v Americe. Jeho producent Gijs van de Westelaken se ve snaze splnit jeho touhu alespoň oklikou rozhodl pro projekt, podle nějž ve Spojených státech vzniknou remaky tří van Goghových filmů, Interview (2003), Blind Date (1996) a 06 (1994). Všechny snímky spojuje téma dialogu muže a ženy ve vymezeném prostoru a čase. Interview natočil herec (a režisér) Steve Buscemi jako střetnutí politického novináře s hereckou hvězdou béčkových filmů a TV show, s níž musí žurnalista udělat rozhovor. Děj se odehrává v průběhu několika hodin jedné noci v hereččině rozlehlém bytě. Obě postavy notně popíjejí, novinář bere prášky a hvězda šňupe koks. Hrají spolu ďábelskou hru, při níž se místy smazává hranice mezi upřímností a lží, v níž se bouřlivě proměňují emoce a v níž vycházejí najevo nejrůznější věci z minulosti postav. – Snímek byl realizován s van Goghovým nizozemským kameramanem Thomasem Kistem a také jeho originální metodou snímání akce třemi digitálními kamerami najednou (jedna sleduje muže, druhá ženu a třetí oba). - Po boku Buscemiho se objevuje Sienna Millerová. – Film Blind Date je v postprodukci a natočil ho herec Stanley Tucci, třetí remake byl svěřen herci Bobu Balabanovi. – Nové Interview je připsáno Theovi (van Goghovi) a tvůrce v závěrečných titulcích vyjadřuje i poděkování Robertu Altmanovi a jeho metodám.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2007/8

režie:
Steve Buscemi
 
 
hraje:
Steve Buscemi (Pierre Peders), Michael Buscemi (Robert Peders), Sienna Miller (Katya), Tara Elders (Maggie), David Schechter (vrchní číšník), Molly Griffith (servírka), Elizabeth Bracco (host v restauraci), James Villemaire (host v restauraci), Jackson Loo (fanoušek Theo), Doc Dougherty (taxikář), Donna Hanover (TV moderátorka), Wayne Wilcox (herec), Danny Schechter (politický expert)
 
 
námět:
Hans Teeuwen (scénář filmu z roku 2003), Theodor Holman (scénář filmu z roku 2003), Theo van Gogh (režie stejnojmenného filmu z roku 2003)
 
 
scénář:
Steve Buscemi, David Schechter
 
 
kamera:
Thomas Kist
 
 
hudba:
Evan Lurie
 
 
kostýmy:
Victoria Farrell
 
 
střih:
Kate Williams
 
 
zvuk:
Jeff Pullman
 
 
produkce:
Bruce Weiss, Gijs van de Westelaken
 
 
titulky-česká verze:
Helena Čížková
 
 
koordinátor kaskadérů:
Roy Farfel
 
 
výprava:
Loren Weeks
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.