Ja saapuu oikea yö (2012)

Ja saapuu oikea yö

Další název: Hush

    Žánr: thriller
    Země: Finsko
    Délka: 103 min.
Thriller o zničující lásce. Hlavní hrdina Sakari zjišťuje, že jeho vyvolená před ním skrývá děsivé tajemství a on se tak dostává do víru událostí, ze kterých není cesty zpět.
Sakari se chystá oženit se ženou, do které je zoufale zamilován. Nenadále však zjistí, že jeho vyvolená před ním skrývá tajemství. Lže o svém otci, kterého prohlásila za mrtvého. Sakari začne na vlastní pěst pátrat v její minulosti. Podaří se mu najít Veeřina otce, chce se od něj dozvědět více a také usiluje o to, aby se mezi sebou usmířili. Jeho dobře míněná snaha jen otevře dveře temné a trýznivé historii, a brzy vyjde najevo, že Veera svého otce upřímně nenávidí, ale odmítá vysvětlit proč, a co se mezi nimi kdysi dávno událo. Sakariho zmanipuluje a argumentuje tím, že pro něj udělala už dost, a nyní nadešel čas, aby jí vše oplatil. Když zjistí, že za jeho pomoci Veera plánuje vraždu otce, prožívá pravou noční můru, a snaží se všechnu tu hrůzu, kterou sám spustil, zastavit. Ale cesta, na kterou se oba vydali, je pro ně jen sérií ničivých událostí, které se zcela vymknou kontrole.
Sakari nakonec zjišťuje, že láska se podobá jízdě na horské dráze, ze které lze jen těžko vystoupit.
Severský filmový klub, o.s

režie:
Jyri Kähönen
 
 
hraje:
Jarkko Niemi (Sakari), Jemina Sillanpää (Veera), Martti Suosalo (Aarne), Kaija Pakarinen (Marja), Antti Virmavirta (Olli), Helinä Hirvikorpi (sousedka), Jarmo Keskevaari (úředník), Hannele Majaniemi (Anni), Zagros Manuchar (Mikko), Auvo Naukkarinen (kněz)
 
 
scénář:
Tuomas Parviainen
 
 
kamera:
Mark Stubbs
 
 
hudba:
Samu Kuukka, Ville Kuukka
 
 
kostýmy:
Marjo Federley
 
 
střih:
Iikka Hesse
 
 
zvuk:
Janne Jankeri, Heikki Kossi
 
 
zvláštní efekty:
Raine Toikkanen
 
 
výkonný producent:
Olli Haikka
 
 
producent:
Aleksi Bardy
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.