Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Jamaica Inn (1939)

Jamaica Inn
81 %
 
 

Další název: Hostinec Jamajka; Hospoda Jamajka

    Žánr: drama / krimi / dobrodružný
    Země: Velká Británie
    Premiéra v ČR: 1939        
    Délka: 108 min.
„První filmové zpracování románu Daphne Du Maurierové Hospoda Jamajka“
Tato první filmová podoba natočena podle románu Daphne Du Maurier z roku 1939 je velmi dobře obsazena výborným hercem Charlesem Laughtonem, a jeho objevem mladičkou herečkou Mauren O´Harra v hlavních rolích v režii mistra hororu a kriminálních příběhů Alfreda Hitchcocka.

Mary Yelanová (Mauren O´Hara), přijíždí za svou tetou Patience po smrti svého otce a matky do Cornwallu. Mary si tetu Patience pamatuje jako milou, bezstarostnou, veselou, krásnou ženu, která se vdala za Josse Merlyna, a bydlí s ním v zájezdním hostinci Jamajka. Po příjezdu nachází svou tetu jako naprostou trosku, ustrašenou a zničenou, pronásledovanou nejen strachem z neurvalého, hrubého manžela, ale i z jeho podivné činnosti. V hospodě se večer schází různorodá,divná společnost, už dávno zde nezastavují dostavníky s cestujícími. V noci přijíždějí vozy, přivážejí a odvážejí podivný kontraband. Komu může Mary věřit? Teta se bojí. Mary se podaří zachránit neznámého mladíka, který je špionem policie a vloudil se do Jossovy bandy před smrtí. Při útěku z hospody se jim podaří dostat do sídla bohatého pana Pengallana, který se jich ujímá a slibuje pomoc....
MHCB  Autor: clara.bow

režie:
Alfred Hitchcock
 
 
hraje:
Charles Laughton (Sir Humphrey Pengallan), Clare Greet (Pengallanova nájemnice), William Devlin (Pengallanův nájemník), Leslie Banks (Joss Merlyn), Maureen O'Hara (Mary - jeho neteř), Morland Graham (právník Sydney), Mervyn Johns (Thomas), Robert Newton (Jem Trehearne), Horace Hodges (Pengallanův sluha), Hay Petrie (Pengallanův podkoní), Frederick Piper (Agent), Herbert Lomas (Pengallanův nájemník), Jeanne De Casalis (Pengallanova přítelkyně), Mabel Terry-Lewis (Pengallanova přítelkyně), George Curzon (Pengallanův přítel), Basil Radford (Pengallanův přítel), Marie Ney (Patience Merlyn)
 
 
scénář:
Sidney Gilliat, Joan Harrison, J. B. Priestley
 
 
kamera:
Bernard Knowles, Harry Stradling
 
 
hudba:
Eric Fenby
 
 
kostýmy:
Molly McArthur
 
 
střih:
Robert Hamer
 
 
zvuk:
Jack Rogerson
 
 
zvláštní efekty:
Harry Watt
 
 
vizuální efekty:
W. Percy Day
 
 
producent:
Erich Pommer, Charles Laughton
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.