Cerven
ohodnotit

Jeskyně

The Cave

Rok:
2005
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
13.10.2005
„Pod nebem leží peklo, pod peklem leží jeskyně.“

Komentáře k filmu Jeskyně

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Pro mě je to scifi-horor jak   ulitý,vypravíme se Rumunska   ,kde před časem zmizela   výprava,a v podání Cole   Hausera jeho týmu, který   sestupuje do jeskyně ,a její   tajemství vás usadí,hrůza   která na ně čeká a stvůry   ,které je mají připravit o   život jso u   fantastické,scenérie,záběr   y z hlubin jeskyně to vše se   podepisuje na dobrém pocitu   se dívat na tento horor   ,doporučuji a sám jsem   zvědav a byl bych rád ,za   druhý díl
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Námět tohoto filmu není   nijak originální, ale   nezatracoval bych ho. Spousta   nelogičností a problémy s   velikostí jeskyně vůči   létajícím potvorám snad   nemůže překvapit. To však   rozhodně filmový zážitek   nijak nezkazí. Natočeno je   to zručně a žánrově   adekvátně. A že je tu   otevřený konec? To už   prostě patří k mnohaleté   tradici amerických filmových   studií. Ono, co kdyby.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Tak me se to libilo a bylo to   pro me docela mile   prekvapeni.Hlavne herecke   obsazeni je tady hodne   pritazlive.Ja to doporucuju.
McFady
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Takže
Mně ty příšerky   připománali Vetřelce a   Predátora dohromady! Naštval   mě otvřenej konec...... a   Tečka.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Jeskyně není až tak   špatné akční sci-fi sice   by se dalo asi vytěžit z   příběhu více , ale to by   se asi muselo změnit i   obsazeni. Samotná myšlenka   filmu o prozkoumání jeskyně   a zjištění přítomnosti   nového živočišného druhu   není špatná.
Faustka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Bruce Hunt trpí syndromem   megalomanství, jelikož   šokujícím způsobem v the   Cave vypíchnul až   ohromující jeskynní   komplex(úžasem nedýchám).   Vědecká výprava tápe a..   „kdo nás přijde   zachránit, když mi jsme ti   nejlepší?!“(bezesporu).   Posléze i ti natolik   skrývaně(tajuplní)   okřídlení ještěři,   kteří přežívají jen pro   ten účel, aby děsili   nedočkavé dobrodruhy   poznávající divy podzemní   říše, jako kdyby vystoupili   z bájných příběhů.;)
MaKy92z
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Sledovanie tohto scifi hororu   má zaujalo. Fascinovala má   najmä očarujuca a nádherná   scenéria podzemnej jaskyne,   kde sa odohrával dej tohto   filmu. Každú chvíľu sa tu   niečo napínavé dialo.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2010
To je jeden z mála hororů,   který bych jednou za čas   mohl. Nápad mi sice   nepřipadá až tak   originální, ale provedení   je celkem slušný.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2011
No, bohužel toto vše již   známe z jiných filmů. Ale   budiž. Snad jen prostředí   jeskyně je nové a velmi   zajímavé. Technicky velmi   dobře zpracováno, dějově   taktéž. Záběry zajímavé,   v ději však několik   hluchých míst a i když jich   není moc a dají se   přečkat. Hodnoceno jako   průměrná podívaná, ovšem   v tom lepším slova smyslu.   Nova 13062010 8116/9050 ---   Souhlas s předchozím   hodnocením. Nova 20032010   8815/9051
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Úvod tohto hororu vyzeral   dosť sľubne a zaujímavo.   Ale už od polovice prestával   mať nejaký dej. Obsah tohto   filmu mi dosť pripomínal   film "Pád do tmy".   Tieto dve filmy sa veľmi na   seba podobajú.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2009
na tomto filme ma najviac   zaujali pekné scenérie   podzemného jaskynného   labyrintu, ináč dej filmu   nebol najhorší, skôr mi   vadilo, že najmä v strednej   časti boli jednotlivé scény   nesúrodé s pričastými   prestrihmi scén, tým sa   stráca prehľad o tom, čo sa   deje, vyznieva mi to akoby bol   film nútene limitovaný, čo   sa týka jeho dĺžky (žeby   rozpočet ?), čo však bolo   na škodu, pretože takýto   film by mal mať aspoň 110   min.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Jeskyně měla celkem bídné   hodnocení, ale byl jsem   celkem překvapen. Atmosféra   v temné jeskyni byla velmi   dobrá. Navíc úzké   prostory, nádherné dómy a   výborné světlo, to vše   umocněné v 3D pohledu. Po   vizuální stránce velmi   dobré. Po stránce hororu to   taky nezklamalo.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Jeskyně není špatný film o   záhadné jeskyni,kde se   nacházejí nový tvorové a   rozhodně nejsou   přátelskí.Napětí tam   jistě nechybí,tvorové jsou   rúzni no těžko je   spatříte v plné   kráse,když je film natáčen   věčšinou v tmavých   prostorech.Další béčkový   horor,který se dá koukat i   vícekrát.
eso
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Hluboko v rumunských lesích   narazila skupinka vědců na   trosky opatství ze 13.   století při podrobnější   prohlídce zjišťují   neobvyklou věc - opatství   bylo postaveno na vstupu do   obrovského jeskynního   systému. Místní biologové   věří, že se uvnitř   jeskyně nachází dosud   neznámý ekosystém.Proto   najímají skupinu amerických   jeskyňářů, aby jim pomohla   podzemí prozkoumat. Jack a   jeho bratr Tyler vzrušení z   nebezpečí milují. Jako   profesionální jeskyňáři   vedou tým nejlepších   potápěčů světa.   Prvotřídní jednotka, ve   které jsou také Charlie a   Buchanan, ihned začíná se   svým výzkumem. To, co na ně   čeká uvnitř, ale není jen   nový ekosystém. Je to   úplně nový živočišný   druh.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.4.2011
Neoriginální nápad,   zajímavý děj a parádní   tajemné prostředí komplexu   jeskyní. Trošku mi na   těchto filmech vadí   krvelačnost objevených   "predátorů". Proč   by vždy nová kultura musela   vraždit vše co se pohne. A   pokud tomu tak je tak z čeho   žijí? Samozřejmě jak jinak   by měl být film tak   zajímavý že?! Uvítal bych   ale ve filmu podobného typu i   nějakou promyšlenou   zápletku proč se tvor chová   jak se chová=)
efCZa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.10.2010
Film sám o sobě je   neoriginálním mixem všeho,   co tu už bylo (snad jen konec   je fajn-doufám ale, že to   nebyla příprava na druhý   díl), ale přesto by to   nemuselo být   špatné...jediným pozitivem   snad je, že to nebyl horor,   protože kdyby byl, tak já   bych se nedodívala...no a   neměla jsem problém..
ovšem co z duše   nenávidím, jsou filmaři,   kteří si vymyslí rádoby   dobrodružné potápěče a   nemají ani špetku   soudnosti...
brala   bych, že každý má jiný   dýchací přístroj, dokonce   i to, že dost často   zapomínají na helmu, ale co   naprosto nepochopím, je   mluvení s automatikou v   puse....dost mě první   rozhovor překvapil - opravdu   jsem si myslela, že půjde o   telepaty...no, nešlo -   bohužel. Faktické boty   dělané jen z důvodu   laxnosti přípravy - to   prostě netoleruji...
A   herci? Kupodivu hlavně   známé dívky, jinak   průměr, nikdo nevyniká,   nikoho si nezapamatujete.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak začátek mě hodně   navnadil. Jeskyně mě bavila   zpracováním a slibovala   hodně tajemna. Potápěči   byli v pohodě a vypadalo to   dost vše reálně. Jenže pak   se střetli s tím vyšším   druhem a v tu chvíli to šlo   hodně do kytek. Prostě   veškerý tajemno a hororový   prvky šly rychle do komedie a   najednou nebylo čeho se bát.   Takže to dokoukáte jenom z   nutnosti jestli to někdo   přežije. Závěr si nechal   otevřený vrátka pro dvojku,   je už dvojka? Já až budu   trochu indisponovaný, že   bych to skouknul....
thejduk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.12.2013
V rumunském podzemí   jeskynního komplexu jsou   tajemné bytosti, které   útočí na výpravu   potápěčů zkoumajících   tajemství areálu. Film je   dalším filmem, který mne   neuspokojil. Opravdu tyhle   filmy vidět nemusím.
Snura
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.6.2007
I v rumunských horách, v   tamnějších jeskyních se   skrývá něco jako Vetřelec.   Slintají, odpudivý a hlavně   hladový. Jenže tady pak   veškerá podobnost končí,   protože jde už jen o nudu a   velmi slabý odvar. Ale když   se vypne mozek a soustředí   se jen na akci, tak se na to   kouknout lze. Potom ovšem   raději rychle zapomenout.
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Mě tento film teda moc   nenadchnul.Bylo to takový   divný.Jinak tam byly   příšery ve vodě,které   měly ještě křídla...jinak   nic
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.10.2005
horrorový příběh
Film bych doboručil jen pro   skalní fanoušky žánru.   Poslední dobou tvůrci se   často ani nenamáhají   vykreslovat charakteristiky   jednotlivých postav, tak jak   v tomto snímku. Na hrdiny   jsem se díval jako na klony.   Na klony Pravých amerických   mužů. Sice se Vám na   počátku představí, ale pak   zapomenete, kdo je kdo. Práce   kamery je chaotická   nepřehledná. Tento film je   velice slabý odvar vetřelce   (stokrát jinak). Béčkový   film, na který, když už,   stačí jít jen jednou. A i   toho skoro lituji. Úsměvné   se mi zdály i oblečky   hrdinek. Tvůrci nám chtěli   jistě přinést trochu sexu.   Co si osobně vzpomínám, tak   v jeskyních vždy byla zima.   Tak spoře odděné hrdinky by   tam dlouho nevydržely.
261972
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.1.2016
Jaky je rozdíl mezi horory   "Pád do tmy",   "Peklo v podzemí" a   "Jeskyně"? Všichni   tři nám ukazují , jak se   dá natočit téměř stejný   děj,  ale s jiným štábem.   Rozdíl v kvalitě? Pád do   tmy stoji za shlédnutí.    Má něco do sebe . Peklo v   podzemí je nudna blbůstka s   obsazením netalentovanych   herců.   "Jeskyně" se   téměř v ničím neliší a   právě u této   "jemné" slátaniny   zůstanu. Skupina vědců se   vydává do jeskyně na   průzkum,  s tím , že tam   objevi cosi fascinujícího.   Děj se bohužel držel více   "Pádu do tmy", což   filmu vůbec neprospělo.   Celý děj je jen o hledání   něčeho,  co v jeskyni   žije. Ovšem scénář je v   jedné chvíli i dobře   napsán a obsahuje zajímavá   fakta. Jelikož dej byl   předem prohraný a   scénárista přidal trochu   "příchuti " ze   známého   "Vetřelce", dala   jsem na herce. Kvalitně   nejsou nic moc, ba naopak bych   řekla , že zaostávají a ve   většině případech   slouží spíše jako   "hezké   tvářičky", aby se   neřeklo,  že film je   úplně zbytečný. Nicméně   právě proto film stojí   aspoň za tyto   "exponáty". Když   už s dějem klesl štáb na   bod mrazu, tak alespoň za   herce Morrise Chestnuta   dávám 50%. "Jeskyně   lze shlédnout až do konce,   ale divák musí počítat s   tím, že je to opravdu   dvojník "Pádu do   tmy".
Lynette
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Nesmysl
Tenhle údajný horor mě   totálně zklamal, už když   jsem si četla obsah děje,   připomnělo mi to jiný horor   "Pád do tmy"   taktéž z roku 2005. Celé to   bylo k smíchu, nenastala   jedna jediná chvíle při   které bych se bála..   Představitelé vypadali jeden   jako druhej, ať chlapi, tak   ženský, odlišovat jsem   mohla pouze černocha a   asiata.. U mě totální   propadák..
Robinson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Další béčková kravina.   Mám takový filmy rád, ale   ... tohle ne. Ze začátku to   vypadalo celkem zajímavě a   prostředí podzemní jeskyně   také nebylo vůbec špatné.   Pak ale přichází zásadní   zlom, a to když se začnou   ukazovat ty monstra. V těch   chvílích totiž kameraman   zřejmě dostává   epileptický záchvat a zbytek   posílá do hrobu střihač.   Sakra to si mysleli, že to   takhle bude někoho bavit!?   Mě teda rozhodně ne. 2 z 10   a to jen za ty celkem   působivé prostory jeskyně   ...
Tom_Hardy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Cole Hauser je prostě magnet   na špatné filmy. Ten   člověk má určitý   potenciál, ale jak je někde   ohlášená jeho účast,   větřím průšvih. U   Jeskyně jde zatím o jeho   "vrcholné" dílo.   Báječná gumová monstra,   úchvatná jeskyně, ve které   může být na témže místě   led i oheň, do toho se   někomu dokonce povede umřít   dvakrát a jedna cesta umí   mít hned několik podob. Dvě   hvězdičky za scénu na   skále a za Marcela lurese,   kterého je pro podobné shity   vyloženě škoda, 8 dolů za   vše ostatní...
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Díra
Obloudnost scénaristického a   režijního pojetí na   filmovém   plátně.Přišernost , na   které se viditelně podepsala   německá koprodukce .   Zmatené bloudění v podzemí   je " zpestřováno "   umělohmotnými přišerkami ,   které nahánějí strach tak   akorát mezi sebou . Pokud   vydržíte do konce, máte   zaručeně ztracený večer .
Thomax
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Další blbost spatřila   světlo světa. Není to ani   napínavé, nechutné,   vtipné. Maximálně trapné a   nudné.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66708minih66708Týden bez závazků (2011) 
Hall Pass n
minih44309minih44309V řetězech (2006) 
Black Snake Moan n
minih145209minih145209Smrtící bouře (2015) [TV film] 
Stormageddon n
minih157729minih157729Kryštůfek Robin (2018) 
Christopher Robin n
minih27191minih27191Fakulta (1998) 
The Faculty n
minih151796minih151796Baahubali: The Beginning (2015) 
Bahubali: The Beginning n
minih43437minih43437Hazard (2006) 
Even Money n
minih43481minih43481Warlock (1989) 
Warlock n
minih46989minih46989Rovnice smrti (2007) 
Waz n
minih32617minih32617Na křídlech vážky (2002) 
Dragonfly n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sisi (2021) [TV seriál]

22:45 - 23:35

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Terč (1985)

22:05 - 00:00

46 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

22:30 - 23:25

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

22:40 - 00:10

11 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Indiánský bojovník (The Indian Fighter)

Indiánský bojovník
The Indian Fighter

Ještěr (Reptile)

Ještěr
Reptile

3-iron (Bin-Jip)

3-iron
Bin-Jip

Friedrich Hollaender

Hollaender Friedrich

Dvacetiletá (Accent on Youth)

Dvacetiletá
Accent on Youth

Kočka (So Undercover)

Kočka
So Undercover

Levé křídlo

Levé křídlo

Zpátky doma (Luo ye gui gen)

Zpátky doma
Luo ye gui gen

Brooke Nevin

Nevin Brooke

Zdeněk Forejt

Forejt Zdeněk

Naposled navštívené:
Indiánský bojovník (The Indian Fighter)

Indiánský bojovník
The Indian Fighter

Ještěr (Reptile)

Ještěr
Reptile

3-iron (Bin-Jip)

3-iron
Bin-Jip

Friedrich Hollaender

Hollaender Friedrich

Dvacetiletá (Accent on Youth)

Dvacetiletá
Accent on Youth

Kočka (So Undercover)

Kočka
So Undercover

Levé křídlo

Levé křídlo

Zpátky doma (Luo ye gui gen)

Zpátky doma
Luo ye gui gen

Brooke Nevin

Nevin Brooke

Zdeněk Forejt

Forejt Zdeněk