Joseph (2005) [TV film]

Obrázek není k dispozici.
62.5 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Belgie / Francie
    Délka: 91 min.
„Mysleli, že je to jen muž, který pěstuje víno a koně, ale udělali osudovou chybu. Sáhli na jeho rodinu“
Když starému farmáři Josephovi vypálí vinice, kdosi se ho zeptá: "Kdo to mohl udělat?!" A Joseph jen odpoví: "Lidi, co udělali chybu."
Francouzský film Joseph je další adaptací jednoho z oblíbených románů francouzské Černé série. První adaptaci Pierra Granier-Deferra a Pascala Jardina ze začátku sedmdesátých let znají diváci pod názvem Heroin s Jeanem Gabinem v hlavní roli. Podle režiséra Marca Angela není Joseph remakem filmu, ale snahou tvůrců bylo vytvořit portrét muže, který se po ztrátě své ženy rozhodne dobrovolně odejít za ní. Jeho dospívající vnuk, se kterým si Joseph vůbec nerozumí, se však dostane do problémů. Zaplete se do obchodu s drogami, přesněji řečeno, spolu s kamarády přepadne spojku, která má doručit velkou zásilku. Parta mladíků nemá proti drogovým bossům valnou šanci. Takováto krádež se trestá smrtí, toho je si Joseph dobře vědom, a proto odloží pušku, kterou míří na svou hlavu, a udělá vše, aby zachránil rodinu.
Filmu dominuje vynikající výkon charismatického Pierra Mondyho.

režie:
Marc Angelo
 
 
hraje:
Pierre Mondy (Joseph Maroyeur), Cyril Descours (Léonard Johassin), Micky Sébastian (Claire), Renaud Marx (François Johassin), Audrey Lunati (Sophie), José Fidalgo (Arkadi), Alix Sarrouy (Jacky), Milton Lopes (Toine), Jo Prestia (Rafael), Georges Claisse (Martin Leenhardt), José Wallenstein (Fleischer), Suzana Borges (soudkyně), André Gago (Paul Tramond), Hoji Fortuna
 
 
námět:
Michel Lambesc (román)
 
 
scénář:
Philippe Setbon
 
 
kamera:
Dominique Bouilleret
 
 
hudba:
Christophe La Pinta
 
 
kostýmy:
Sophie Dussaud
 
 
střih:
Yves Charoy
 
 
zvuk:
Marie Massiani
 
 
produkce:
Jean-Pierre Guerin
 
 
zvláštní efekty:
Eric Bonnay
 
 
vizuální efekty:
Christian Tomikowski
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.