Julie a Julia (2009)

Julie a Julia (Julie & Julia)
75 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Julie & Julia

Další název: Julie and Julia

    Žánr: drama / životopisný / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1.10.2009        
    Délka: 123 min.
„Vášeň. Odhodlání. Máslo. Máš všechno, co je třeba?“
Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postižených newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce.

Zdroj: Nova

režie:
Nora Ephron
 
 
hraje:
Amy Adams (Julie Powell), Meryl Streep (Julia Child), Jane Lynch (Dorothy McWilliams), Vanessa Ferlito (Cassie), Stanley Tucci (Paul Child), Dave Annable (Jake), Mary Lynn Rajskub (Sarah), Chris Messina (Eric Powell), Lindsay Felton (host na party), Casey Wilson (Regina), Jillian Bach (Annabelle), Deborah Rush (Avis De Voto), Tom Stratford (Gangster), Marceline Hugot (Madame Bernheim), Linda Emond (Simone Beck), Helen Carey (Louisette Bertholle), Paul Borghese (G.I. č.2), Gary Čerkasskij (chlapec s pizzou), Catherine Haena Kim (krásná mladá žena), Kelly AuCoin (Houghton Mifflin Executive), Brian Avers (Garth), Julia Prud'homme (instruktorka bridge), Helen Coxe (Dorothy de Santillana), Tom Galantich (americký ambassador), Lou D'Amato (francouzský byrokrat), Nancy Digonis (host na recepci), Andrew Garman (John O'Brien), Robert Emmet Lunney (Bill Koshland), Simon Feil (G.I. č.1), Kacie Sheik (Annette), Eric Sheffer Stevens (Tim), Aristedes Philip DuVal (pasažér), Roy William Gardner (host exhibista), Frances Sternhagen (Irma Rombauer), Joan Juliet Buck (madam Brassart), Crystal Noelle (Ernestine), Remak Ramsay (McWilliams), Diane Kagan (McWilliamsová), Jeff Brooks (ministr), Rémy Roubakha
 
 
námět:
Julie Powell (kniha „Julie & Julia: 365 Tage, 524 Rezepte und 1 winzige Küche“ (2005)), Julia Child (kniha "My Life in France"), Alex Prud'homme (kniha "My Life in France")
 
 
scénář:
Nora Ephron
 
 
kamera:
Stephen Goldblatt
 
 
hudba:
Alexandre Desplat
 
 
výprava-architekt:
Mark Ricker
 
 
kostýmy:
Ann Roth
 
 
střih:
Richard Marks, Mo Henry (střih negativu)
 
 
zvuk:
Tod A. Maitland
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
dabing:
Petra Jindrová (Sarah), Ľudmila Mandžárová (Julia Child (SK dabing))
 
 
mluví:
Mary Kay Place (Juliina matka - hlas)
 
 
zvláštní efekty:
Fred Buchholz (supervize)
 
 
II. režie:
Alfonso Gomez-Rejon
 
 
koproducent:
Dianne Dreyer
 
 
koordinátor kaskadérů:
Peter Bucossi
 
 
vizuální efekty:
Eric J. Robertson (supervize), Glenn Allen (supervize)
 
 
výkonný producent:
Donald J. Lee, Scott Rudin, Dana Stevens
 
 
producent:
Nora Ephron, Laurence Mark, Amy Robinson, Eric Steel
 
 
digitální efekty:
Kyle Boylen
 
 
kaskadér:
Caroline Vexler (double: Amy Adams)
 
 
casting:
Francine Maisler
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.