Jurský park 3 (2001)

Jurský park 3 (Jurassic Park III.)
71.5 %
 
 

Jurassic Park III.

    Žánr: sci-fi / thriller / akční / dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 9/2001        
    Délka: 91 min.
„Třetí výprava na ostrov plný dinosaurů, tentokrát za záchranou malého chlapce, který tu ztroskotal při riskantním přeletu.“
Paleontolog Alan Grant vypráví kolegyni Ellie o svých nových objevech. Podle jeho poznatků se raptoři dorozumívali pomocí zvukových signálů a byli inteligentnější než primáti. Na vědce se obrátí manželé Amanda a Paul Kirbyovi s velkorysou nabídkou sponzorování. Výměnou chtějí, aby je Grant jako průvodce doprovázel při vyhlídkovém letu nad ostrovem Isla Sorna, kde žijí dinosauři uprchlí z Jurského parku. Vědec po krátkém váhání souhlasí. Netuší, že před několika dny na ostrově ztroskotal jejich syn, čtrnáctiletý Eric. Přes Alanovy protesty Kirbyovi v doprovodu několika lovců na ostrově přistanou. Brzy je napadne velký spinosaurus, jehož obětí se stane jeden z lovců. Naštvaný Alan se ujme velení. Když dorazí ke klonovací laboratoři, jsou napadeni velociraptorem. Skupina je při dalším útoku rozdělena. Zatímco Kirbyovi a Grantův kolega Billy se zachrání na stromech, Alan se dostane do obklíčení raptorů, kteří útočí překvapivě promyšleně. V posledních chvíli ho s pomocí dýmovnic zachrání malý Eric, který jej zavede do své skrýše. Další den ráno se všichni setkají v zátoce a objeví opuštěnou loď. Před dalším útokem ještěrů se ukryjí v troskách vědecké stanice. Tady objeví velkou voliéru pro létající ještěry. Jeden z nich unese Erica a shodí ho do hnízda ke svým mláďatům. Chlapce v poslední chvíli zachrání Billy, sám se přitom dostane létajícím ještěrům do spárů. Ostatním se podaří dostat k lodi a vyplout směrem k pobřeží, odkud volají Ellie. Stihne pomoc dorazit dřív, než se zbytek výpravy stane kořistí nebezpečných ještěrů?

Zdroj: Nova

režie:
Joe Johnston
 
 
hraje:
Sam Neill (Alan Grant), William H. Macy (Paul Kirby), Téa Leoni (Amanda Kirbyová), Alessandro Nivola (Billy Brennan), Michael Jeter (Udesky), Laura Dern (Elle), Trevor Morgan (Eric Kirby), John Diehl (Cooper), Bruce A. Young (Nash), Mark Harelik (Ben Hildebrand), Julio Oscar Mechoso (Enrique Cardoso), Sarah Danielle Madison (Cheryl), Linda Park (Hannah), Bruce French (vědecký zpravodaj), Taylor Nichols (Mark), Blake Bryan (Charlie), Sonia Jackson (vedoucí symposia), Bernard Zilinskas (student), Rona Benson (studentka), Frank Clem (muž v obleku)
 
 
námět:
Michael Crichton
 
 
scénář:
Alexander Payne, Peter Buchman, Jim Taylor
 
 
kamera:
Shelly Johnson
 
 
hudba:
Don Davis, John Williams (původní témata)
 
 
výprava-architekt:
Ed Verreaux
 
 
kostýmy:
Betsy Cox
 
 
střih:
Robert Dalva
 
 
zvuk:
Christopher Boyes (design), Thomas Causey, Howell Gibbens (supervize)
 
 
produkce:
Kathleen Kennedy, Larry J. Franco
 
 
titulky-česká verze:
Lenka Pospíchalová
 
 
výtvarník:
Daniel P. Murphy
 
 
zvláštní efekty:
John Rosengrant (supervize), Michael Lantieri (poradce), Stiles White
 
 
animace:
Stan Winston (akce dinosaurů), Don Taylor (supervize), Industrial Light & Magic, Steve Nichols
 
 
koordinátor kaskadérů:
Patrick Romano
 
 
vizuální efekty:
Ronn Brown, Industrial Light & Magic, Carlos Baena, Jack Mongovan, Melissa Mullin, Jim Mitchell (supervize)
 
 
odborný poradce:
Jack Horner (paleontologie)
 
 
počítačová animace:
Kevin Barnhill, Christophe Hery
 
 
výkonný producent:
Steven Spielberg
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.