Klára a František (2007) [TV film]

Klára a František (Chiara e Francesko)
64 %
 
 

Chiara e Francesko

    Žánr: historický / drama / náboženský
    Země: Itálie
    Délka: 200 min.
„Příběh Sv. Kláry a Františka z Assissi“
František vždy sníval o tom, že se stane rytířem. Klára se mohla stát bohatou dámou. Jenže oba přijali vyšší úlohu. Příběh dvou mladých lidé, kteří učinili radikální rozhodnutí - oba k tomu motivovala jejich láska - Láska k Bohu. Příběh, který osloví věřící i nevěřící.
Začátkem 13. století žili v městě Assissi v Umbrii dva mladí lidé, kteří pocházeli z bohatých rodin, ale dvou rozličných a znepřátelených společenských skupin. Společenské spory vyústili tehdy v občanskou válku. František byl synem bohatého kupce, Klára pocházela z patricijské rodiny. Když se poprvé uviděli, on byl v poutech, ale hned oba pochopili, že jejich osudy se jednou spojí. O pět let později zavládne v Assissi mír, ale František je nespokojný se svým životem - vzdá se své rodiny i dědictví. Chce žít v souladu se svým přesvědčením a - v chudobě.

(oficiální text distributora)

režie:
Fabrizio Costa
 
 
hraje:
Ettore Bassi (František), Maria P. Petruolo (Klára), Gabriele Cirilli (Illuminato), Ivano Marescotti (Monaldo), Luigi Diberti (Papa Innocenzo), Antonella Fattori (Ortolana), Fabrizio Bucci (Bernardo), Lando Buzzanca (Pietro di Bernardone), Fabio Camilli (Padre Pietro)
 
 
scénář:
Alessandro Corradi
 
 
kamera:
Giovanni Galasso
 
 
hudba:
Marco Frisina
 
 
střih:
Alessandro Corradi
 
 
výkonný producent:
Daniele Passani
 
 
producent:
Luca Bernabei, Matilde Bernabei
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.