Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Krytý vůz (1923)

Krytý vůz (The Covered Wagon)

The Covered Wagon

    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
Režisér James Cruze natočil příběh o putování německých vystěhovalců do země zaslíbené napříč divokou americkou krajinu směrem na západ. Western patří k nejúspěšnějším filmům ve svém žánru v období němého filmu. Svou zásluhou na tom mají především působivé exteriéry natáčené přímo v Oregonu.

Dva proudy vystěhovalců putují na západ do Oregonu. Dochází mezi nimi k několika střetům, ale nakonec vítězí dobro. Lstivý a úskočný Sam Woodhull zaplete putující vystěhovalce do těžkých bojů s Indiány a další osadníky nakazí nesmyslnou zlatou horečkou. Nakonec je v sebeobraně zastřelen. Jeho opakem a protihráčem je dobrosrdečný a upřímný Willy Schmidt, který dovede zbytek osadníků do zaslíbené země a navíc získá lásku a ruku krásné Sophie.  Autor: curil

režie:
James Cruze (.)
 
 
hraje:
J. Warren Kerrigan (Will Banion), Lois Wilson (Molly Wingateová), Alan Hale (Sam Woodhull), Ernest Torrence (William Jackson), Tully Marshall (Jim Bridger), Ethel Wales (Mrs. Wingateová), Charles Ogle (Jesse Wingate), Guy Oliver (Kit Carson), Johnny Fox (Jed Wingate), James Cruze (indián)
 
 
námět:
Emerson Hough (román (1922))
 
 
scénář:
Jack Cunningham (.)
 
 
kamera:
Karl Brown (.)
 
 
střih:
Dorothy Arzner (.)
 
 
producent:
Jesse L. Lasky (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.