La furia del Hombre Lobo (1972)

La furia del Hombre Lobo
10 %
 
 
    Žánr: horor
    Země: Španělsko
    Délka: 90 min.
POZOR SPOILER


Horami projíždí muž. Jmenuje se Waldemar a setkává se se svou milovanou. Když je svlečen, je vidět na jeho hrudi jizva ve tvaru pětiúhelníku. Waldemar vzpomíná, jak ležel někde v horečkách a jak tam byl napaden něčím, co věda nezná. Tehdy také dostal mast, která má zabránit zlu, až se v budoucnu jizva stane zřetelnější.
Waldemar je nyní ženatý s Erikou Hernerovou a učí na vysoké škole. Jednoho dne dostává dopis, ve kterém mu anonym sděluje, že mu žena zahýbá. A to netuší, že mu její milenec Ludvig poškodil auto, takže se vybourá.
Nestane se mu nic zvláštního a po návštěvě kolegyně jde domů. Protože je noc v úplňku, promění se ve vlkodlaka vedle Eriky. A pak přichází její milenec. Waldemar jej zabije stejně jako předtím zabil ji. Pak se vydává ven do deště a bouřky. Zde je však zabit elektřinou.
Jeho kolegyně Dr. Ilona Ellmanová, která rovněž experimentuje s ovládáním mysli však ví, že on jen tak zemřít nemohl. Proto se vypraví na hřbitov a nechá zde vykopat jeho rakev a tu nechá otevřít. Povolává svou spolubydlící Karen a k ní ještě dvě dívky z univerzity ve Stuttgartu, Heather a Barbaru. Pak oživí Waldemara elektřinou.
Ve sklepení má pak Ilona další lidi na své experimenty. Převážně narkomany a také se zde občas ukáže muž s bílou gumovou maskou na obličeji.
Je opět úplněk a Waldemar je zase vlkodlakem. Když je bičován, proskakuje oknem a poté zakousne jednoho mládence. Ale to už je policie na nohou a začíná pronásledování.
Waldemarovi pak pomáhá i Karin, ale ta je napadena někým v brnění. S tím pak svede Waldemar souboj.
Do věci se více a více vkládá Karinin milenec, který ji začíná postrádat. Snaží se spolupracovat s komisařem, který vyšetřuje i zmizení Waldemarovy mrtvoly, ale nedaří se mu to. Tak alespoň sledováním se dostane až k místu, kde je Karin.
Ta mezitím s Waldemarem osvobozuje narkomany a nalézají také deník nějaké Evy Wolfsteinové. Zjistí, že je to Ilona. Dochází k boji Waldemara s mužem v bílé masce a ten je poražen. Když je mu maska sundána, překvapí sdělením své totožnosti.
Také osvobození narkomani působí potíže. Dochází i k zabíjení. Novinář mezitím vypátral další skutečnosti a Waldemar se vyspal s Karin, která tvrdí, že jej miluje. Takže jedině ona jej může zabít a vysvobodit z prokletí.
Situace se nakonec vyvrbí tak, že Waldemar se stává zajatcem Ilony a nevypadá to, že by měl naději se nějak zachránit před jejím zotročením. Ovšem je tu ještě další vlkodlak...  Autor: Pitryx

režie:
José María Zabalza
 
 
hraje:
Paul Naschy (Walter Daninsky / Wolfman), Perla Cristal (Dr. Ilona Alman / Eva Wolfstein), Verónica Luján (Karen), Miguel de la Riva, José Marco, Javier de Rivera, Ramón Lillo, Fabián Conde, Victoria Hernández
 
 
scénář:
Paul Naschy
 
 
kamera:
Leopoldo Villaseñor
 
 
asistent produkce:
Andres Santana
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.