La venganza de la momia (1973)

Obrázek není k dispozici.
70 %
 
 
    Žánr: horor
    Země: Španělsko
    Délka: 91 min.
Zvrhlý faraon Amenhotep uzavřel smlouvu se zlými duchy a od té doby má neukojitelnou chuť na panenskou krev a lidské maso. Vláda teroru se příčí veleknězi Anchaffovi, faraona otráví a vloží na něho kletbu, aby jeho duch nenalezl nikdy klid. Amenhotepovo tělo je uloženo do sarkofágu do skryté místnosti.

V moderní době anglický profesor Nathan Stern odhalí Amenhotepovu hrobku a sarkofág s mumií je převezen do Britského přírodovědného muzea. Z Egypta do Londýna přicestuje vzdálený potomek faraona Assad Bey, který se se svou společnicí Zanufer pokusí Amenhotepa vzkřísit a zbavit kletby. Od té doby se začínají v Londýně ztrácet mladé dívky, jejichž krev je nutná ke krvavým obřadům.  Autor: curil

režie:
Carlos Aured
 
 
hraje:
Paul Naschy (Amenhotep / Assad Bey), Jack Taylor (Prof. Nathan Stern), María Silva (Abigail), Helga Liné (Zenufer), Luis Dávila (Inspektor Taylor), Rina Ottolina (Amarna / Helen), Eduardo Calvo (Sir Douglas Carter), Fernando Sánchez Polack (široký), Luis Gaspar (mladík ve stodole), José Yepes (George), Juan Antonio Soler, Celia Cruz, Pilar Bardem (slečna Gloria Burton), Ana María Pol, Jose Monne, M. Cruz Fernández, José Martínez Blanco (vypravěč)
 
 
námět:
Paul Naschy
 
 
scénář:
Paul Naschy
 
 
kamera:
Francisco Sánchez
 
 
hudba:
Alfonso Santisteban
 
 
střih:
María Luisa Soriano
 
 
výkonný producent:
Luis Méndez
 
 
producent:
Julián Esteban
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.