Latin Lover (2015)

Latin Lover
55.7 %
 
 

Další název: Milovník po italsku

    Žánr: drama / komedie
    Země: Itálie
    Délka: 90 min.
Saverio Crispo, velká hvězda italského filmu, je už deset let po smrti. Ve velkém domě v jedné apulské vesnici, kde se herec narodil, se scházejí jeho čtyři dcery, které měl se čtyřmi různými manželkami ve čtyřech různých koutech světa. Italská dcera přijíždí s druhem, s nímž je tajně zasnoubená. Francouzská dcera s nejmladším ze tří dětí, které měla se třemi různými muži. Španělská dcera, jediná vdaná, s manželem, notorickým nevěrníkem. A objeví se i nejmladší švédská dcera, která otce skoro nepoznala.

Přijíždějí také obě vdovy, první manželka Italka, která si ho k sobě vzala ve stáří a starala se o něj, a španělská herečka, s níž žil v dobách slávy spaghetti westernu. Žádná z dcer slavného otce ve skutečnosti neznala, každá si ho idealizovala a milovala ho v jiném období jeho triumfální kariéry.

Uprostřed oslav, zatímco čekají na pátou dceru, Američanku, jíž Saveriovo otcovství potvrdily testy DNA, objeví se místo ní Pedro del Rio, kaskadér, který, jak se zdá, zná herce lépe než kdokoli jiný. Mezi tiskovými konferencemi, projekcemi a nočním odhalováním tajemství mezi sebou ženy velkého herce soupeří a vzájemně se konfrontují ve stoupajícím rytmu emocí a tragikomických situací.
Festival italského filmu 2015

režie:
Cristina Comencini
 
 
hraje:
Virna Lisi (Rita), Marisa Paredes (Ramona ), Angela Finocchiaro ( Susanna ), Valeria Bruni Tedeschi (Stephanie ), Candela Peña (Segunda), Pihla Viitala (Solveig), Francesco Scianna (Saverio), Neri Marcorè (Walter ), Claudio Gioè (Marco Serra), Lluís Homar ( Pedro ), Jordi Mollà (Alfonso), Carlo Buccirosso, Nadeah Miranda (Shelley), Toni Bertorelli (Picci)
 
 
scénář:
Cristina Comencini, Giulia Calenda
 
 
kamera:
Italo Petriccione
 
 
hudba:
Andrea Farri
 
 
kostýmy:
Alessandro Lai
 
 
střih:
Francesca Calvelli
 
 
zvuk:
Roberto Cappannelli, Andrea Caretti
 
 
producent:
Lionello Cerri
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.