Léto (2008)

Léto (Sommer)
55 %
 
 

Sommer

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 100 min.
„Dokáže rebel z města získat srdce krásky z ostrovního letoviska?“
Cool rebel z města musí na pár měsíců bydlet u babičky v ostrovním letovisku, protože jeho otec voják je povolán do zahraničí. V novém prostředí zbohatlíků a plážových krasavic se hrdina ocitá v roli outsidera, ale rozhodně nehodlá v této pozici setrvat. Navíc mu učaruje dívka, která své citlivé nitro a svobodomyslnost skrývá za fazónou výstavní přítelkyně syna nejvlivnějšího místního podnikatele. Hrdinu a jeho lásku čeká nelehký boj s předsudky konzervativního městečka.
Elánem sálající německý film pro mládež přejímá schémata středoškolských snímků s typicky rozvrženým kolektivem dospívajících dětí a přesazuje je do prostředí sluncem prozářeného ostrova (natáčelo se na Maltě). Léto ale, coby film pro post-bravíčkovou generaci, zasazuje do romantického vyprávění motivy, jež cílové publikum zajímají - jako první milování, požívání alkoholu i mezigenerační problémy. Další stylový vzor lze spatřovat v kultovním rebelském snímku Chladný jako led, kde devadesátková popová star Vanilla Ice svým osobitým stylem a neodolatelnou hudbou dobývala srdce maloměstské krásky a respekt jejích rodičů. Hlavní roli v Létě totiž ztvárnil německý pop-rapový zpěvák Jimi Blue Ochsenknecht a zdejší příběh i některé dílčí motivy odpovídají staré klasice. Jimi Blue je syn populárního německého herce a zpěváka Uweho Ochsenknechta, jenž se ve filmu objeví ve vedlejší roli hrdinova otce.
Česká televize

režie:
Mike Marzuk
 
 
hraje:
Jimi Blue Ochsenknecht (Tim), Sonja Gerhardt (Vic), Jannis Niewöhner (Lars), Julian Krüger (Eric), Laura Vietzen (Steffi), Andreas Dyszewski (Bernie), Sandra Trepte (Julia), Jannik Paeth (Niko), Mica Bara (Klara), Jelena Weber (Silvia)
 
 
scénář:
Peer Klehmet, Sebastian Wehlings
 
 
kamera:
Yann Philippe Blumers
 
 
hudba:
Bernhard Drax
 
 
kostýmy:
Susanne Platz
 
 
střih:
Tobias Haas
 
 
zvuk:
Christian Bruckmair, Christof Ebhardt
 
 
vizuální efekty:
Thomas Zauner
 
 
asistent režie:
Walter Bednarik
 
 
asistent kamery:
Max Brinkschulte
 
 
producent:
Ewa Karlström, Andreas Ulmke-Smeaton
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.