Léto v Berlíně (2005)

Léto v Berlíně (Sommer vorm Balkon)
58.3 %
 
 

Sommer vorm Balkon

    Žánr: drama / komedie
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 105 min.
Nejlepší přítelkyně Nike a Katrin bydlí ve starém činžáku ve východní části Berlína. Rázná Nike pracuje jako ošetřovatelka. Rozvedená Katrin již dlouho hledá práci a současně se stará o svého pubertálního syna Maxe. Vlahé letní večery tráví společně na balkoně a u vína se dělí o své zážitky. Jejich život vypadá jinak, než si kdysi představovaly. Žádný vysněný partner, zaměstnání a peníze. V žáru horkého léta se ale začíná rozpouštět i pouto mezi nimi. Velký podíl na tom má řidič kamionu Ronald. Zdá se, že se jejich život od základů změní...

Hořká komedie o tom, kam až lze dělat kompromisy. Film získal cenu za nejlepší scénář na mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastianu a Bavorskou filmovou cenu za nejlepší režii.Režisér Andreas Dresen představuje výrazný hlas současného německého filmu. Poprvé na sebe upozornil svým druhým celovečerním filmem Nachtgestalten (Noční postavy), z naší filmové distribuce známe jeho snímky Láska na grilu (2002), Sedmé nebe (2008) a nejčerstvěji Whisky s vodkou (2008).

režie:
Andreas Dresen
 
 
hraje:
Inka Friedrich (Katrin Engel), Nadja Uhl (Nicole 'Nike' Pawelsky), Andreas Schmidt (Ronald), Vincent Redetzki (Max), Christel Peters (Helene), Stephanie Schönfeld (Tina), Kurt Radeke (Oskar), Hannes Stelzer (pan Neumann), Fritz Roth (šéf firmy na loutky), Traute Hoess (šéfka agentury), Barbara Bachmann (Helenina dcera)
 
 
scénář:
Wolfgang Kohlhaase
 
 
kamera:
Andreas Höfer
 
 
hudba:
Pascal Comelade
 
 
střih:
Jörg Hauschild
 
 
zpěv:
Pascal Comelade ("Toti Al Soler")
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.