Lord Longford (2006) [TV film]

Lord Longford (Longford)
71.7 %
 
 

Longford

    Žánr: drama / krimi / politický / životopisný
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
„Drama o jedné z nejkontroverznějších osobností moderních britských dějin.“
Silný příběh o zločinu, trestu, vykoupení a odpuštění. Drama HBO přináší profil jedné z nejneobvyklejších a veřejně nejpřitažlivějších osobností 20. století: Franka Aungiera Pakenhama, sedmého hraběte z Longfordu.
Film se odehrává ve třech posledních dekádách jeho života a prozkoumává Longfordovu římskokatolickou víru, jeho vroucí víru v moc vykoupení a vypráví také o tom, jak se Lord osobně stal neúnavným zastáncem práv vězňů, bez ohledu na to, jak odporné byly jejich zločiny. Drama také sleduje Longfordovy nechvalně známé schůzky a korespondenci s Myrou Hindley, jež byla v roce 1996 zapletena do vraždy několika dětí v Anglii a ve vězení si odpykává doživotní trest. To vše uprostřed mediálního rozruchu tehdejší doby. Snímek prozkoumává důvody, proč žil Longford v neochvějném přesvědčení, že by měla být Hindley propuštěna a vrácena do běžného života. Film v neposlední řadě dokládá, jak ho jeho doporučení a dobrá víra ironicky stály jeho dobré jméno a pověst, kterou si budoval desítky let.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Tom Hooper
 
 
hraje:
Jim Broadbent (lord Longford), Samantha Morton (Myra Hindley), Tam Dean Burn (Roy), Lindsay Duncan (Lady Longford), Kate Miles (Rachel Pakenham), Sarah Crowden (Lady Tree), Robert Pugh (Harold Wilson), Caroline Clegg (Longfordova sekretářka), Alex Blake (Paddy Pakenham), Andy Serkis (Ian Brady), Kika Markham (Wing)
 
 
scénář:
Peter Morgan
 
 
kamera:
Danny Cohen
 
 
hudba:
Robert Lane, Steve Parr
 
 
výprava-architekt:
Michael Pickwoad
 
 
kostýmy:
James Keast
 
 
střih:
Melanie Oliver
 
 
zvuk:
Craig Butters
 
 
výkonný producent:
Peter Morgan, Andy Harries
 
 
producent:
Helen Flint
 
 
casting:
Nina Gold
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.