Lovecká sezóna (2006)

Lovecká sezóna (Open Season)
75.9 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Open Season

Další název: Jagdfieber

    Žánr: dobrodružný / animovaný / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 23.11.2006        
    Délka: 86 min.
„Jelen za všechny, všichni za medvěda“
Medvěd grizzly Boog je zlenivělý domácí mazlík, patřící laskavé lesní strážkyni Beth, s níž vystupuje na různých akcích. Bydlí v garáži, z níž má udělaný pohodlný pokojíček s koupelnou a záchodem. Jeho jediným problémem je zlý lovec Shaw, který na něj má dlouho políčeno. A právě on se nepřímo stane příčinou změny Boogova života. Osudným se mu totiž stane mladý jelen Elliot, kterého Shaw chytil. Nejprve Booga přemluví, aby ho osvobodil, a pak ho zláká k výpravě do města, která skončí likvidací místního obchodu. Průšvihy, do nichž se medvěd kvůli Elliotovi dostane, nakonec vedou k tomu, že ho Beth musí odvézt do divočiny. Jenže Boog nemá se životem v přírodě zkušenosti a příliš užitečným pomocníkem se mu nestane ani Elliot. Však jsou také místním zvířátkům jen pro legraci. Ta je však brzy přejde. Za pár dnů totiž začíná lovecká sezóna. Tentokrát však bude překvapivá. Zvířátka se pod vedením Booga a Elliota rozhodnou lovcům postavit. Vyzbrojí se vším, co najdou v ukradeném karavanu postarší manželské dvojice, připraví pasti a vymyslí řadu lstí. A Boog konečně najde své místo v životě.

Zdroj: Nova

režie:
Roger Allers, Anthony Stacchi, Jill Culton
 
 
hraje:
Drew Jurecka (Isadiah Boone)
 
 
námět:
Anthony Stacchi, Steve Moore, John B. Carls, Jill Culton
 
 
scénář:
Steve Bencich, Ron J. Friedman, Nat Mauldin
 
 
hudba:
Ramin Djawadi, Paul Westerberg, Bob Badami (poradce)
 
 
střih:
Pamela Ziegenhagen-Shefland
 
 
zvuk:
Tim Chau (i design), Tateum Kohut
 
 
výtvarník:
Luc Desmarchelier, Carter Goodrich (návrhy postav), Kevin Johnson, Susie Dietter
 
 
dabing:
Ondřej Gregor Brzobohatý (Elliot), Tomáš Racek (Boog), Petr Pelzer (Kmet Kvíkal), Luděk Walter (Shaw), Oldřich Vlach (Gordy), Petr Lněnička (Serge), Pavel Tesař (Dent), Jitka Ježková (Giselle), Bohdan Tůma (Carda), Lucie Juřičková (Maruška), Helena Dytrtová (Růženka), Kateřina Lojdová (Beth), Zdeněk Hruška (Ján), Jan Vondráček (Buřtíček), Jan Holík (Škrob), Jitka Smutná (Bobbie), Jaroslav Horák, Jiří Panzner, Miloslav Študent
 
 
mluví:
Martin Lawrence (Boog), Ashton Kutcher (Elliot), Debra Messing (Beth), Billy Connolly (McSquizzy), Jon Favreau (Reilly), Maddie Taylor (Porcupine / Deni), Gary Sinise, Fergal Reilly (O'Tool), Paul Westerberg, Michelle Murdocca (Maria)
 
 
text písně:
Paul Westerberg ("I Belong", "Wild As I Wanna Be", "Good Day")
 
 
zvláštní efekty:
Jep Hill
 
 
animace:
Sony Pictures Imageworks (a zobrazení), David Stephens (Animační efekty), James Williams (Vedoucí animační přípravy), Renato Dos Anjos (hlavní animátor), Chris Hurtt (hlavní animátor), Todd Wilderman (hlavní animátor), Ben Catmull, Susie Dietter, James C.J. Williams, Joe Oh, Lisa Kalmanson, Alan Hawkins, Luc Desmarchelier, Sean Mullen, Keith Paciello, Jay Jackson
 
 
koproducent:
Amy Jupiter
 
 
vizuální efekty:
Jenny Fulle, Brad Simonsen, Benjamin Aguillon, Michael Ford, James Bancroft, Chad Belteau, James Doherty, Doug Ikeler (Supervize)
 
 
výprava:
Michael Humphries
 
 
výkonný producent:
John B. Carls, Steve Moore
 
 
producent:
Michelle Murdocca
 
 
digitální efekty:
Sean Phillips (Supervize)
 
 
překlad:
Olga Walló
 
 
asistent střihu:
Ed Fuller
 
 
režie českého znění:
Eva Spoustová (+ úprava dialogů)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.