Má jest pomsta (1929)

Obrázek není k dispozici.

Indizienbeweis

    Země: Německo - předválečné
    Délka: 2520 metrů
Film "Má jest pomsta" vzešel z produkce Lloydfilmu a dá se o něm říci, že to byl dokonalý společenský snímek, kterým se tehdy Německo mohlo dobře reprezentovat. Nejde o řešení žádných filmových problémů, režisér tu pracuje nehledanými, ale přesvědčivými prostředky a dokazuje, jak je možné spojením obratné cílevědomé režie s dokonalou fotografií, která plně uplatňuje výtvarnou krásu obrazů, vytvořit dílo v účinku velmi šťastné. Jedním z mnoha kladů tohoto filmu jsou krásné exteriéry a ne kulisy, jimiž jsou mnohé německé filmy tak smutně proslulé.

Korsická příroda je jedinečným rámcem dramatu těchto lidí, žijících pod zákonem krevní msty. K tomu pečlivé herecké obsazení doplňuje obraz: k ušlechtilému výkonu Henry Edwardse, s nímž Ruth Weyherová hraje manželský pár hrabat Romani, přistupuje sympatický Olaf Fjord a přesvědčivá Suzy Vernonová. Režie je dílem Georga Jacobyho, který se už v dřívějších společenských filmech ukázal, že je mistrem ve svém oboru.  Autor: Asmodej

režie:
Georg Jacoby
 
 
hraje:
Fritz Alberti (předseda soudu), Bernd Aldor (starý sluha), Valy Arnheim (detektiv), Henry Edwards (hrabě Fabio Romani), Karl Elzer (vrchní číšník), Hilde Jennings (hraběnčina komorná), Otto Kronburger (komisař), Inge Landgut (Stella, hraběcí dcera), Max Neufeld (obhájce), Paul Nikolaus (státního zástupce), Félix P. Soler (Hassan Salem), Suzy Vernon (Maria Ferratová), Ruth Weyher, Carola Höhn (neuvedena)
 
 
scénář:
Stefan Markus
 
 
kamera:
Hans Karl Gottschalk, Günter Krampf
 
 
hudba:
Paul Dessau (hudba při premiéře)
 
 
výtvarník:
Max Heilbronner
 
 
producent:
Stefan Markus
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.