Malá nesdělení (2002)

Obrázek není k dispozici.
73.3 %
 
 
    Žánr: etuda
    Země: Česká republika
    Délka: 21 min.
Malá Terezka se objeví u souseda s rozbitým kolenem.

Ale vraťme se na začátek – Tereza ráno rozčiluje matku svou pomalostí, svými úniky do snů (ale o kterých ona jako matka netuší). Pomalu si čistí zuby, hraje si s hřebenem, konečně ji matka vypraví do školy. Terezka nijak do školy nespěchá, což komentuje i její učitelka. Po cestě do školy vidí sebe samu, jak ji soused nese do nemocnice. V obchodě se jí mísí reálné postavy, které jsou přítomné, ale vlastně jakoby z nedávné minulosti. Ona sama je chvíli v reálu, pak zase na břehu rybníka, či spíše nějaké vodní zátoky, kde si hraje a kolem ní pobíhá vlčák.

Po škole se Terka loudá pomalu domů. A zase se vidí, jak ji soused nese.

Za sklem restaurace jí nepřítomně mávne otec. Má důležitý pracovní oběd. Na chodbě nemocnice, ve skutečnosti na chodníku, si hraje na slepou, až ji porazí cyklista. Terezka vidí, jak její otec zachytil padající ženu (šťabajznu). Před vchodem domu, kde bydlí, se konečně váhavá žena rozhodne přejít silnici. Její otec se vrací domů, matka ji nese v náručí do bytu, již ošetřenou z nemocnice. Konečně je s matkou chvíli sama, soused ji předává deštník, který Tereza nechala v nemocnici. Matka si unaveně otevře pivo.


Edward52 a jeho archív, s pomocí filmu.  Autor: Edward52

režie:
Mira Fornay (jako Mira Fornayová)
 
 
hraje:
Barbora Hyclová (Terezka (jako Bára Hyclová)), Vanda Tureková (matka), Jan Vondráček (otec), Miloš Vávra (soused), Monika Czertézny (šťabajzna), Eva Tauchenová (paní s natáčkami), Rudolf Pellar (pán s odpadky), Darja Libenská (paní Kekely), Václav Šíba (pan Kekely), Magdalena Zimová (těhotná (jako Magda Zimová)), Daniel Raček (muž s gaučem), Martina Musilová (učitelka), Eva Novotná (uklízečka), Karolína Machová ((dvojrole)), Zita Pavlištová (paní přes cestu)
 
 
námět:
Mira Fornay
 
 
scénář:
Mira Fornay
 
 
kamera:
Tomáš Sysel
 
 
hudba:
Peter Groll
 
 
výprava-architekt:
Heinrich Boráros
 
 
kostýmy:
Eva Blahová
 
 
střih:
Hedvika Hansalová
 
 
zvuk:
Guillermo Teillier
 
 
produkce:
Ondřej Beránek
 
 
dramaturgie:
Kristián Suda, Gabriela Palyová
 
 
asistent kamery:
Michal Vojkůvka, Edita Kainrathová
 
 
spolupráce:
Karel Kachyňa (pedagogické vedení), Jaromír Kallista (pedagogické vedení), Josef Valušiak (pedagogické vedení), Drahomíra Vihanová (pedagogické vedení), Vladimír Skall (pedagogické vedení)
 
 
výkonný producent:
Ondřej Beránek
 
 
producent:
Jana Mašíková (FAMU), Helena Machová (FAMU), Matěj Stehlík (ČT)
 
 
asistent produkce:
Roman Kašparovský, Martin Hůlovec
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.