Matčino tajemství (1952)

Matčino tajemství (Le secret d'une mère)

Le secret d'une mère

    Žánr: melodrama
    Země: Francie
    Délka: 92 min.
Paul Martin je mladý vdovec, který nešťastnou náhodou přišel o manželku, s láskou ale vychovává malou dceru Josette. Při hádce se sousedem se dozvídá, že zemřelá žena mu byla nevěrná a Josetta není jeho dcera. Paul se zříká dítěte, časem mu to ale nedá a začne pátrat po minulosti své manželky.

Film MATČINO TAJEMSTVÍ (Le secret d'une mere) spadá do tvůrčího období režiséra Jeana Gourgueta přelomu 40. a 50. let, kdy se věnoval problematickým vztahům mezi dospělými a jejich vlivu na svět dětí. Stejně jako v předchozích filmech, tak i tady hlavní dětskou roli hrála režisérova dcera Zizi Saint-Clair. Film měl premiéru 24. října 1952 a ve francouzských kinech přesáhl miliónovou hranici návštěvnosti.  Autor: argenson

režie:
Jean Gourguet
 
 
hraje:
Blanchette Brunoy (Françoise Gaudry), André Le Gall (Paul Martin), Jane Marken (Rosa), Grégoire Aslan (Georges Lavier), Jean Clarieux (Lucien Gaudry), René Génin (otec), Robert Hommet (doktor Dumont), Michel Vadet (Hugues Valette), Georges Bever, Héléna Manson, Marcel Pérès, Monique Gérard, Zizi Saint-Clair (Josette Martin)
 
 
scénář:
Jean Gourguet
 
 
kamera:
Scarciafico Hugo
 
 
zvuk:
Séverin Frankiel
 
 
producent:
Émile Buhot
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.