Měj mě rád (1942)

Měj mě rád (Hab mich lieb)
86.7 %
 
 

Hab mich lieb

    Žánr: akční
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 100 min.
Režisér Harald Braun dokázal v tomto vtipném, bohatě výpravném revuálním filmu, plném tempa, veselých situací a líbivé taneční a zpěvní hudby, že i v tomto druhu filmů si říšská výroba naprosto vystačí. Němečtí výrobci tehdy považovali americké filmy na obdobné téma za bezduché taneční kýče, které měly na diváky působit hlavně skvělou výpravou.

Takže: po stránce výpravy, nezůstával rozhodně německý film pozadu, a klidně dokázal nahradit "slátaniny ze zámoří" vtipným obsahem a zábavným režijním zpracováním, tudiž v tomto směru americké vzory na hony předčil.Opravdu nescházelo tenkrát německým tvůrcům a kritikům sebevědomí Jedno staré pořekadlo však praví: "Každá liška svůj ohon chválí, a ta, co jej nemá, říká: dobře je bez něho".

V Marice Rökkové měl ovšem německý film skvělou představitelku tanečních a zpívaných rolí, která nadto byla i herecky mimořádně nadaná. I v tomto filmu má Rökková hojně příležitostí rozvinout všechny své mnohostranné schopnosti a vyhrává to u obecenstva na celé čáře. Výbornými partnery jsou jí umírněný Hans Brausewetter s elegantním a sebevědomým Viktorem Staalem. Obrovský úspěch, kterého tento revuální film u diváků protektorátních kin dosáhl, ani zvlášť nepřekvapil.  Autor: Asmodej

režie:
Harald Braun
 
 
hraje:
Marika Rökk (Monika Koch), Viktor Staal (Andreas Rüdiger), Hans Brausewetter (Dr. Georg Nöhring), Mady Rahl (Helene), Aribert Wäscher (ředitel kabaretu), Ursula Herking (slečna Müllerová), Paul Henckels (papa Schmidtke), Günther Lüders (Paul), Herta Mayen (zpěvačka)
 
 
scénář:
Kurt Bortfeldt, Georg Jacoby, Herbert Witt, János Vaszari
 
 
kamera:
Reimar Kuntze
 
 
hudba:
Franz Grothe
 
 
kostýmy:
Vera Mügge
 
 
střih:
Margret Noell
 
 
zvuk:
Hans Löhmer, Walter Rühland
 
 
výprava:
Ernst H. Albrecht
 
 
výkonný producent:
Georg Jacoby
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.