Mesiáš (2008) [TV film]

Mesiáš (Messiah: The Rapture)
65 %
 
 

Messiah: The Rapture

Další název: Messiah 5, le ravissement / Messias - Die sieben Zeichen

    Žánr: drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 101 min.
Pátrání po sériovém vrahovi vyžaduje bystrý úsudek a silné nervy.

Detektiv Joseph Walker je považován za profesionála, který dokáže zachovat chladnou hlavu i v extrémně náročných situacích. Během dovolené byl však přímým svědkem teroristického útoku, který spáchal bratr jeho palestinské přítelkyně. Tato bolestivá zkušenost v něm zanechala hlubokou ránu. Když se pustí do nejtěžšího případu své kariéry, bude se muset postavit nejen důmyslnému zabijákovi, ale i svému skrytému strachu. Zabiják začne sérii sadistických vražd, které aranžuje jako krvavé divadlo. Chce jím údajně sdělit světu jakési náboženské poselství. Každou vraždu provede jiným způsobem a u každé nechá grafické symboly. Jak je možné, že tak dobře zná myšlení a postupy detektiva Walkera? Jak mohou policisté zabránit další tragédii, když je zabiják stále o několik kroků před nimi? Najde Walker klíč, podle něhož bude možné předvídat jeho činy?
Tento temný thriller svým stylem připomíná film Davida Finchera Sedm, jenž pojednává o pátrání po masovém vrahovi. I když zobrazené násilí může působit místy samoúčelně, zapadá do mozaiky vyprávění. Tvůrci byli věrní zvolenému žánru a obohatili jej o nové prvky. Plusem snímku je svižné tempo, překvapivé rozuzlení a herecký ansámbl v čele s přesvědčivým Marcem Warrenem v roli detektiva Walkera.
Česká televize

režie:
Harry Bradbeer
 
 
hraje:
Marc Warren (Marc Warren), Marsha Thomason (Mel Palmerová), Daniel Ryan (Terry Hedges), Rory Kinnear (Stewart Dean), Nina Sosanya (Sarah Templarová), Niall Macgregor (Mark Moore), Ciarán McMenamin (Daniel Hughes), Sasha Behar (Salma Al Fulaniová), Laura Greenwood (Leah Wallaceová), Connor McIntyre (Michael Wallace), Ophelia Lovibond (Lucy Waiteová), Anton Lesser (Samuel Waite), Diana Kent (Helen Waiteová), Conor Grimes (Roger McGovern), Lucinda Raikes (patoložka), Remie Purtill-Clarke (Alice Seafordová), Aftab Sachak (Fareed Iqbal), Mark Asante (Phil Mead), Sean Hanrahan (Peter Templar), Ayça Ayabakan (Marissa), Briege Roche (Catherine Tyceová), Darwin Shaw (Khalid Al Faluni), Denise Gough (Martha Wallaceová)
 
 
scénář:
Oliver Brown
 
 
kamera:
Jan Jonaeus
 
 
hudba:
Srdjan Kurpjel, Marios Takoushis
 
 
kostýmy:
Maggie Donnelly
 
 
střih:
John Gow
 
 
zvuk:
Tony Gibson, Laura Kerr, Paul McFadden
 
 
zvláštní efekty:
Kevin Nolan
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jason White
 
 
výkonný producent:
Robert Cooper, Patrick Spence, Kate Triggs
 
 
producent:
Richard Broke
 
 
kaskadér:
Paul Kennington
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.