Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Nebe nad hlavou (1965)

Nebe nad hlavou (Le ciel sur la tête)
77.5 %
 
 

Le ciel sur la tête

Další název: Allarme dal cielo / Heaven on One's Head / Skies Above / Sky Above Heaven

    Žánr: sci-fi
    Země: Itálie / Francie
    Délka: 107 min.
„Francouzský barevný fantastický film.“
Nebe nad hlavou (1965) je francouzský snímek s originálním názvem Le Ciel Sur La tete. Jeho televizní titul zní Sky Above Heaven. Ve Francii měl premiéru dne 20. ledna roku 1965.

Obsah filmu „Nebe nad hlavou“: Francouzská letadlová loď Clemenceau slouží jako atraktivní kulisa relativně nízkorozpočtového francouzského (některé prameny uvádějí francouzsko-italského) sci-fi filmu. K Zemi přilétl létající talíř, považovaný za hrozbu. Jak se později ukázalo, jednalo se zřejmě o mimozemskou zkušební laboratoř, pátrající po zdrojích radioaktivity. Posádka letadlové lodi věnuje nezvanému návštěvníkovi pozornost a aktivizuje hlavy všech států. Tlačí na všechny zainteresované, aby přestali válčit a spojili se proti vetřelcům.

Celkem standardní zápletka bez překvapivého rozuzlení zřejmě způsobila, že film nevzbudil příliš velký zájem, i když byl na „Moskevském mezinárodním filmovém festivalu“ v roce 1965 nominován na hlavní cenu.

Film obsahuje mimořádně atraktivní záběry z provozu francouzské letadlové lodi, včetně letového provozu letounů Etendard a Alizeé – ale možná právě proto některé kritiky filmu vyčítají, že vyznívá spíše jako dokument než drama. Ve filmu rovněž „spoluúčinkují“ sovětská loď „Kosmos“ a francouzská ponorka „La Galatee“.

Nominace: Grand Prix na Moskevském mezinárodním moskevském filmovém festivalu v roce 1965.  Autor: charlie1612

režie:
Yves Ciampi
 
 
hraje:
Andre Smagghe (Gaillac), Marcel Bozzuffi (kapitán), Henri Piégay (Majo), Bernard Fresson (Laurent), Jacques Monod (velitel Ravesne), Yves Brainville (Bricourt), Guy Tréjan (ministr), Jean Dasté (M. Bazin), Beatrice Cenci (Majova přítelkyně), Yvonne Monlaur (Françoise), Roger Van Mullem (admirál), Jacques Santi (Jolivet), Guy Henry, Christian Le Guillochet, Pierre Collet, François Valorbe, Dimitri Dineff
 
 
scénář:
Yves Ciampi, Jean Chapot, Alain Satou, Maurice Aubergé (dialogy)
 
 
kamera:
Edmond Séchan, Guy Tabary
 
 
hudba:
Jacques Loussier
 
 
střih:
Georges Alepée
 
 
producent:
Irénée Leriche
 
 
asistent zvuku:
Gaston Demède
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.