Nebeská vila (1969)

Nebeská vila (Il prof. Dott. Guido Tersilli, primario della clinica Villa Celeste convenzionata con le mutue)
60 %
 
 

Il prof. Dott. Guido Tersilli, primario della clinica Villa Celeste convenzionata con le mutue

    Žánr: komedie
    Země: Itálie
    Délka: 104 min.
Profesor Guido Tersilli se stává přednostou luxusní kliniky "Villa Celeste", kterou vlastní jeho tchán. Tersilli se od počátku zpronevěřuje Hippokratově přísaze hnán touhou po co největším zisku. A tak bohatým pacientům léčení zbytečně prodlužuje a chudí jsou odmítáni pod nejrůznějšími záminkami.

Hamižnost a malicherné jednání přednosty způsobí v nemocnici krizový stav, kdy jeho spolupracovníci a personál začne houfně opouštět kliniku. Terselli zůstane téměř sám a smiřuje se situací léčit chudé dlužníky. Návrat jeho ženy ze Švýcarska, kde se podrobila omlazovací kúře, mu přinese spásný nápad - přeměnit nemocnici na kliniku kosmetické chirurgie a centrum pro psychofyzickou pohodu.  Autor: curil

režie:
Luciano Salce
 
 
hraje:
Alberto Sordi (doktor Guido Tersilli), Ida Galli (Anna Maria, Guidova žena), Pupella Maggio (Antonietta Parisi), Claudio Gora (profesor De Amatis), Alessandro Cutolo (Sandro Valenzano), Nanda Primavera (Guidova matka), Marisa Fabbri (sestra Beatrice), Giovanni Nuvoletti (profesor Gustavo Azzarini), Ira von Fürstenberg (doktorka Ulivieri), Sandro Merli (doktor Druffo), Gino Lavagetto (doktor Cremona), Antonella Della Porta (paní Fabbiani, sekretářka), Claudia Giannotti (doktorka Natoli), Marco Tulli (vrátný)
 
 
scénář:
Sergio Amidei, Alberto Sordi
 
 
kamera:
Sante Achilli
 
 
hudba:
Piero Piccioni
 
 
kostýmy:
Bruna Parmesan
 
 
střih:
Sergio Montanari
 
 
výprava:
Franco Bottari
 
 
producent:
Ugo Tucci, Bino Cicogna
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.