Nehoda (1977) [TV inscenace]

Nehoda
51.3 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 67 min.
„Televizní inscenace z prostředí stavbařů.“
POZOR, SPOILER

Chlapi mají po šichtě, do jejich šatny přibíhá rozčílený garážmistr Kroupa. Hlásí, že řidič Láďa (Ladislav Zindulka) stojí na cestě se zadřeným motorem. Chce, aby jej někdo odtáhl, protože je to černá jízda. Jenže chlapům je to fuk a jdou do hospody. Láďa sem doběhne a přede všemi jednoho z nich, Emila, inzultuje. Ten se pak zastane nového řidiče Václava Šafránka (Bronislav Křižan) a dohodí mu lepší práci. Ten se začíná motat kolem účetní Věry Kalabisové (Gabriela Wilhelmová) a dojde k tomu, že se jednoho dne vsadí o její přízeň.

Jenže mezi chlapy a Vaškem to začíná drhnout. On totiž umí šetřit naftou a o auto se stará. To ostatní štve stejně jako to, že odmítá fušky. Totiž, přesněji, jezdit černé jízdy. Zatím mu účetní řekne, že nemá manžela, a on se jí svěří, proč musel odejít z bývalého pracoviště.

Další den jede do Moravan pro nový vůz, o který je pak v podniku dost zájem, tedy ze strany všech řidičů. Po příjezdu se také dozví, že má Kalabisová syna. Pak najde jinou cestu, kterou si trochu upraví a jezdí po ní. Ta je kratší, a tak má více jízd, což chlapy zase naštve. Takže je zde opět konflikt.

Za Vaškem přijíždí bratr, kterému si Vašek postěžuje. Pak se v práci dozví, že Kroupu trefil šlak. Doprovází Věru pro syna a zůstává na jídlo. Jejich vztah se začíná vyvíjet, ale ne na dlouho. Vyjde najevo, že Vašek ještě není rozvedený, a i ta sázka.

Chlapi provedou drobnou úpravu na Vaškově voze, o které on neví. Ta se projeví zrovna ve chvíli, když jede bez příkazu s kyslíkovými lahvemi zachraňovat lidské životy...  Autor: Pitryx

režie:
Rudolf Růžička
 
 
hraje:
Bronislav Križan (řidič Václav Šafránek), Gabriela Wilhelmová (účetní Věra Kalabisová), Milan Vágner (role neurčena), Alois Liškutín (role neurčena), Ivan Palúch (role neurčena), Arnošt Navrátil (role neurčena), Milan Holubář (role neurčena), Otakar Dadák (role neurčena), Stanislav Zindulka (řidič Láďa), Leopold Franc (role neurčena), Josef Husník (role neurčena), Olga Kaštická (role neurčena), Jindřich Světnica (role neurčena), Miloslav Doležel (role neurčena), Marie Beránková (role neurčena), Ladislav Jurečka (role neurčena)
 
 
scénář:
Rudolf Růžička
 
 
kamera:
Honza Štangl
 
 
hudba:
Jiří Vondráček
 
 
kostýmy:
Oldřich Hubáček
 
 
střih:
Alena Hachlová
 
 
zvuk:
Lubor Hochmann
 
 
zpěv:
Jiří Vondráček, C&K VOCAL
 
 
text písně:
Zdeněk Rytíř
 
 
dramaturgie:
Jiří Daněk
 
 
vedoucí výroby:
Magda Bočková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.