Nerozluční přátelé (1952)

Nerozluční přátelé (Nerazlučnje druzja)
70 %
 
 

Nerazlučnje druzja

Další název: Неразлучные друзья, Adventure in Odessa, Nerazluchnye druzya

    Žánr: komedie
    Země: SSSR
    Délka: 78 min.
Starý a dobrý sovětský film, který ty, poněkud starší, přenese do jejich dětství svým vyprávěním o dobrodružství, které zažijí tři nerozluční přátelé. Jsou to:
Gleb, Kolja, a Vadim. Zcela náhodou, při koupání u skalnatého zálivu, objeví potopenou partyzánskou plachetnice, která nese hrdý název "Odvážný" .Chlapci začnou snít o tom, jak loď vyzvednou, opraví a vydají se s ní na dalekou plavbu. Ale postupně si začnou uvědomovat že se při realizaci svého snu, neobejdou bez pomoci přátel a dospělých lidí. Tento film, přesto, že je nabyt dobrodružnými momenty, nese v sobě i výchovné momenty a jimi se zaměřuje na vzdělávání školáků a podporuje kolektivního ducha, odvahu a čestnost.

Každou sobotu po vyučování, jsme my žáci zaplnili školní jídelnu, kde náš školník znalý obsluhy filmové 16 mm promítačky nám pouštěl flmy. A že mezi nechyběl barevný snímek "Nerozluční přátelé", o tom nepochybujte!  Autor: Asmodej

režie:
Vasilij Žuravljov
 
 
hraje:
Michail Kuzněcov (prof. Andrej Andrejevič Belov), Jevgenij Samojlov (Nikolaj Jefanov táta Gleba), Miša Mokrinskij (Gleb Jefanov), Voloďa Luščik (Kolja Maťušenko), Voloďa Sudin (Vadim Popov), Anatolij Šimaňjuk (Vasja Kravčenko), Nataša Morel (Nina Popova), Jurij Kritěnko (bocman Jura Ševčuk), Viktor Dobrovolskij (ředitel Nikolj Vasiljevič), Alexandr Antonov (předseda Kolchozu Ivan Karpovič Těreščenko), Ivan Peltcer (rybář), Stěpan Kajukov (šturman Maťjušenko), Grigorij Plužnik (kapitán lodě), Vasilij Žuravljov, Sofja Giacintova (Vadimova babička)
 
 
scénář:
Alexej Spešněv, Georgij Grebněr
 
 
kamera:
Alexandr Piščikov
 
 
hudba:
Anatolij Svečnikov
 
 
výprava:
Oleg Stěpaněnko
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.