Nestvůra (1989)

Nestvůra (La vouivre)

La vouivre

    Žánr: sci-fi
    Země: Francie
    Délka: 97 min.
Film natočil známý francouzský herec Georges Wilson podle románu "Wyvern" francouzského spisovatele Marcela Aymého (29. 3. 1902 - 14. 10. 1967), vydaného v roce 1943. Příběh o venkovské legendě a postavě čaroděje v ženském těle je jediným Wilsonovým celovečerním filmovým režijním počinem. Do hlavní role obsadil Wilson svého syna Lamberta (nar. 1958).

V roce 1919, po skončení první světové války, se vrací do rodné vesnice Arséne Muselier. Mnoho mladých mužů se z války nevrátilo a Arséne se vrací se zraněním hlavy, které je příčinou častých záchvatů. Muž se usídlí u své matky Louisy a otčíma Urbaina. Vesnice žije v chaosu, když se rozkřikne, že se v blízkém močále opět objevila starověká legenda La vouivre, tajemná siréna s démantem na krku a obklopená hady. Arséne skutečně zahlédne v močále krásnou nymfu, která mu očaruje duši a ukradne srdce.  Autor: curil

režie:
Georges Wilson
 
 
hraje:
Lambert Wilson (Arsène Muselier), Jean Carmet (Réquiem), Suzanne Flon (Louise Muselierová), Jacques Dufilho (Urbain), Macha Méril (La Rodinet), Bruno Abraham-Kremer (farář), Kathy Kriegel (Germaine), Jean-Jacques Moreau (Victor), Laurence Treil (Nestvůra), Jean-Pierre Dravel (Jonquier), Mireille Franchino (Loise), Alain Frérot (Judet), Jean Grécault (Bedeau), Marie Mergey (Mindeurova matka), Didier Pain (muž v hospodě), Anne-Marie Pisani (Emilie), Pierre Vial (Mindeurův otec), Michel Pilorgé (Pilorget), Jean Péméja, Paola Lanzi (Belette)
 
 
námět:
Marcel Aymé
 
 
scénář:
Georges Wilson
 
 
kamera:
André Neau
 
 
hudba:
Vladimir Cosma
 
 
střih:
Françoise Garnault
 
 
zvuk:
Eric Devulder, William Flageollet
 
 
asistent režie:
Jean-Claude Ventura
 
 
producent:
Alain Poiré
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.