Nevěrný Ekehart (1931)

Nevěrný Ekehart (Der ungetreue Eckehart)

Der ungetreue Eckehart

Další název: Unfaithful Eckehart

    Žánr: komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 88 min., 2404 metrů
"Nevěrný Ekehart" - ženám je těžké se zavděčit, zvláště, je-li muž učiněná putička, domácký, mírný, věrný, vidí v něm žena jen bačkoru a přála by si, aby měl alespoň něco z dobyvačnosti záletníků. Ovšem jen do té doby, než se muž ocitne v podezření, že by se mohl opravdu pustit po pytláckém chodníčku. Tu najednou tatáž žena obrací, hraje zoufalé a hysterické scény uražené a žárlivé manželky, nevěří už omluvám a výmluvám sebepřesvědčivějším.

To na sobě zkusil doktor Ekehart Bleibtreu, který vinou svého lehkomyslného švagra byl pojednou puncován dokonce před celou veřejností jako hříšník, který hledal rozptýlení z manželské nudy u zpěvačky stejně svůdné jako mazané a prohnané. To byla hodně zapletená situace, která se zauzlila ještě víc, když podezřívaný Bleibtreu se rozhodl nemilý případ rozřešit rázně: osobní návštěvou u herečky - příjde však omylem k lékařce nervových chorob, která si mezitím byt herečky pronajala.

Ale nakonec přece jenom ctnost nejen vítězí, ale jest i po zásluze odměněna. Známá divadelní veselohra filmovým zpracováním hodně získala, protože, málo naplat. Ve filmu bylo možné názorně podat mnoho z toho, co na jevišti bylo jen slovy naznačeno. Výborný byl Bleitreu R. A. Robertse, jenž svou rolí dovedl obecenstvo dovést do onoho stavu oscilujícího mezí útrpností a smíchem, jejž mají lidé v neškodné škodolibosti tak rádi. Celkem zábavná nenáročná věc, v režii Carla Boeseho, který v závěrečných scénách příliš polevil, takže konec filmu moc neklapal.  Autor: Asmodej

režie:
Carl Boese
 
 
hraje:
Ralph Arthur Roberts (doktor Eckehart Bleibtreu), Fritz Schulz (Fritz Stürmer), Paul Hörbiger ( Karl Moor), Alexander Murski (vyslanec), Paul Henckels (komerční rada Apel), Albert Paulig, Lissy Arna (doktorka slečna Drewelloová), Anni Markart (Susi Moorová), Lucie Englisch (Traute Bleibtreuová), Erwin Bootz (barman), Margarete Kupfer (paní Apelová), Jenny Kiefe (Gitta Stürmerová), Vicky Werckmeister (komorná u Susi Moorové), Eva Schmid-Kayser (komorná u Stürmera), Herta Schröder (sekretářka), Robert Biberti (barman), Erich A. Collin (barman), Roman Cycowski (barman), Harry Frommermann (barman), Ari Leschnikoff (barman), Comedian Harmonists (sami sebe)
 
 
námět:
Hans Sturm
 
 
scénář:
Walter Schlee, Walter Wassermann
 
 
kamera:
Adolf Schlasy
 
 
hudba:
Franz Grothe
 
 
výprava-architekt:
Hans Sohnle, Otto Erdmann
 
 
střih:
Herbert Selpin
 
 
zvuk:
Hermann Birkhofer
 
 
vedoucí produkce:
Anatol Potok
 
 
zpěv:
Comedian Harmonists (píseň „Was schenkst Du mir dann?“)
 
 
text písně:
Kurt Schwabach
 
 
asistent kamery:
Georg Bruckbauer
 
 
fotograf:
Otto Stein
 
 
nahrál:
Dajos Bela (se svým orchestrem)
 
 
dirigent:
Franz Grothe
 
 
producent:
Lothar Stark
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.