Neznámý svůdce (2007)

Neznámý svůdce (Perfect Stranger)
69.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Perfect Stranger

Další název: Neznámy zvodca (SK)

    Žánr: krimi / thriller / drama
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 19.4.2007        
    Délka: 109 min.
„Jak daleko byste byli ochotni zajít, abyste udrželi tajemství?“
Investigativní novinářka Rowena Priceová odhaluje s pomocí asistenta Milse, experta na počítače a internet, pikantní tajemství bohatých a mocných a vlivných, které pak vydává pod jménem David Shane. Poté, co šéfredaktor stáhne článek odhalující choulostivé tajemství mocného senátora, dá naštvaná Rowena výpověď a vzápětí ji kamarádka z dětství Grace požádá, aby napsala článek o Harrisonu Hillovi, vlivném majiteli reklamní agentury, který ji zneužil a odkopl. O pár dnů později je Grace nalezena brutálně zavražděná a Rowena se rozhodne s Milesovou pomocí proniknout k Hillovi a usvědčit ho z kamarádčiny vraždy. Pod falešným jménem nastoupí do jeho firmy. Brzy se dostane k řadě informací, vytváří si obrázek o situaci a odhaluje Hillova tajemství. Začne s ním anonymně komunikovat na internetovém chatu a s Milsem se snaží zjistit co nejvíc informací o smrti Grace. Když je přistižena v Hillově kanceláři, předstírá zamilovanost, je však odhalena a přizná, že pracuje pro konkurenci. Vzteklý Hill ji vyhodí. Pro tajné informace v jeho počítači se musí vypravit Miles. Když na něj Rowena čeká u něj doma, objeví tajnou pornografickou svatyni, plnou svých fotografií a fotografií Grace. Zdá se, že všichni mají své tajemství a každý se svým způsobem vydává za někoho jiného. Někteří jsou ochotni udělat cokoli, aby pravda nevyšla najevo. Třeba i zabít.

Zdroj: Nova

režie:
James Foley
 
 
hraje:
Bruce Willis (Harrison Hill), Halle Berry (Rowena Priceová), Giovanni Ribisi (Miles Haley), Richard Portnow (Narron), Gary Dourdan (Cameron), Florencia Lozano (policistka Tejadová), Nicki Lynn Aycox (Grace), Daniella Van Graas (Josie), Paula Miranda (Mia Hillová), Patti D'Arbanville (Esmeralda), Clea Lewis (Gina), Tamara Feldman (Bethany), Jason Antoon (Bill Patel), Michael Tolan (soudce), Emma Heming (Donna), Kristy Hinze (Carol Whittierová), Jane Bradbury (Toni), Heidi Klum, Kathleen Chalfant (Elizabeth Claytonová), Gordon MacDonald (senátor Sachs), Gerry Becker (Kirshenbaum), Jay Wilkison (Jesse Drake), Jared Burke (Phelps), Yvonna Kopacz (Rowenina matka), Jacqueline Cannon (stará Rowenina matka), Vincent Lamberti (Rowenin otec), Lauren Potter (klientka), Todd Komarnicki, Daniel Thomas
 
 
námět:
Jon Bokenkamp
 
 
scénář:
Todd Komarnicki
 
 
kamera:
Anastas N. Michos
 
 
hudba:
Antonio Pinto, Denise Luiso (supervize)
 
 
kostýmy:
Renée Ehrlich Kalfus
 
 
střih:
Christopher Tellefsen
 
 
zvuk:
Allan Byer
 
 
produkce:
Elaine Goldsmith-Thomas
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
výtvarník:
Hank Liebeskind
 
 
zpěv:
Corinne Bailey Rae ("Like a Star"), Antonio Pinto ("A Transa"), Dido ("White Flag"), Chan Marshall ("Troubled Waters"), Beck ("Nausea")
 
 
zvláštní efekty:
Mark Bero (koordinátor)
 
 
koproducent:
Stephanie Langhoff, Daniel A. Thomas
 
 
koordinátor kaskadérů:
George Aguilar, John Cenatiempo
 
 
vizuální efekty:
David Isyomin (Supervize), Armin Matin (supervize), & Company, RhinoFX.NYC
 
 
masky:
Richard Dean
 
 
výprava:
Bill Groom
 
 
výkonný producent:
Ronald M. Bozman, Charles Newirth, Deborah Schindler, Ron Bozman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.