O svatební krajce (2003) [TV film]

O svatební krajce
67.8 %
 
 
    Žánr: pohádka
    Země: Česká republika
    Délka: 80 min.
„Výpravná pohádka o svéhlavé princezně, které se přestala lepit smůla na paty, když pochopila, že strůjcem svého osudu je pouze ona sama.“
Romantická výpravná pohádka si pohrává s myšlenkou, že každý má takový osud, jaké jsou jeho skutky. Zdá se, že to platí i o hašteřivé princezně Svatavě, která své sestře Ladě i babičce způsobuje samé starosti. Po jedné hádce vzpurná Svatava zmizí. Královna babička, která po smrti rodičů obě sestry vychovává, má o Svatavu strach. Když se jí ale zjeví Svatavin Osud a ubezpečí ji, že i když jí připraví překážky, bude vnučku na cestě světem provázet, babička se uklidní. Ví, že Svatava se musí sama pokusit napravit.

režie:
Jiří Chlumský
 
 
hraje:
Klára Issová (princezna Svatava), Milan Bahúl (král Filip), Božidara Turzonovová (stará královna), Pavel Kříž (maestro Composti), Jiří Štěpnička (rádce Jakub), Radek Holub (osud), Klára Jandová (princezna Ladunka), Pavel Landovský (sklepník), Zdena Herfortová (tkadlena), Veronika Gajerová (pradlenka Anežka), Šárka Ullrichová (pradlenka Růženka), Otmar Brancuzský (hospodář), Petr Brejcha (trubač), František Cacák (zedník), Jiří Čermák (rádcův strážný), Michael Hofbauer (čeledín od prasat), Jan Hraběta (pekař), Lukáš Linhart (trubač), Zdeněk Loníček (starší komediant), Robert Ludwig (stráž u brány), Štěpán Skalický (stráž u brány), Michal Zelenka (mladší komediant), Jiří Ployhar (posel krále Filipa), Roman Teprt (posel krále Filipa), Johana Hájková (tanečnice), Martina Kettnerová (tanečnice), Markéta Kodejšová (tanečnice), Jarmila Lehká (tanečnice), Lenka Molnárová (tanečnice), Alexandra Zemanová (tanečnice), Alexandr Bernkopf (tanečník), Denis Hluštík (tanečník), Radek Mačák (tanečník), Tomáš Polák (tanečník), Václav Procházka (tanečník), Petr Plocek (tanečník), Jiří Chlumecký (muzikant), Martin Čech (muzikant), Jan Kolář (muzikant), František Kuncl (muzikant), Lubomír Legemza (muzikant), Emil Polách (muzikant), Otto Kobylák (dvořan)
 
 
scénář:
Irena Pavlová
 
 
kamera:
Dodo Šimončič, Tomáš Juríček
 
 
hudba:
Jan Kolář
 
 
výprava-architekt:
Ondřej Kamenický, Drahoslav Nikodém, Boris Moravec
 
 
kostýmy:
Evženie Rážová
 
 
střih:
Jan Mattlach
 
 
zvuk:
Libor Sedláček
 
 
masky:
Květa Holasová, Petr Hovorka
 
 
dramaturgie:
Šárka Baborovská
 
 
asistent kamery:
Otto Kobylák (grip)
 
 
fotograf:
Jiří Červený
 
 
producent:
Eva Hladíková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.