Oh, diese Tante (1978) [TV film]

Oh, diese Tante
    Žánr: komedie
    Země: NDR
    Délka: 103 min., 2830 metrů
Film byla natočen ve studiu DEFA pro první program východoněmecké televize DDR 1 za účasti několika českých herců (Rašlová, Kostelka, Kantorková, Skarke). Představitel hlavní mužské role Wolfgang Penz zahynul 21. 8. 1979 při nehodě.

Heinz Rascher pracuje jako veterinář v Klückow, když mu jeho česká přítelkyně Jana oznámí, že má nabídku odjet pracovat do Afriky. Heinz odmítne s ní odjet, protože jeho zaměstnavatel rozšiřuje provozy a také nechce svou tetu Almu nechat samotnou. Alma se zase nejvíce zajímá o to, aby byl Heinz šťastný. Žije již rok v jednom domě se zvěrolékařem Ottou, který jí nabídl sňatek. Nabídku Alma odmítla, protože se jí protiví Ottova vášeň pro lov zvěře. Chce se odstěhovat do Berlína. Nakonec se vše vyřeší tím, že Jana oznámí milenci, že je těhotná a tím pádem nemůže odjet do Afriky. Alma si na Vánoce vyzkouší bydlení v Berlíně a zjistí, že jí vadí hluk velkoměsta a chybí příroda, kterou tak miluje. Vrátí se domů a konají se dvě svatby ...  Autor: curil

režie:
Konrad Petzold
 
 
hraje:
Agnes Kraus (Alma Krausová), Fred Mahr (doktor Otto Kröpelin), Wolfgang Penz (Heinz Rascher), Marta Rašlová (Jana Nováková), Fred Delmare (Krischan Hahnemann), Anne Wollner (Erna Hahnemannová), Birgit Edenharter (Rosi Schröderová), Lubomír Kostelka (Pavel Novák, odchytávač psů), Miriam Kantorková (paní Nováková), Vladimír Švabík (Procháska), Elli Jessen-Somann (Behrenová), Petr Skarke, Jörg Knoche (učitel Schnell), Klaus Mertens (ředitel Müllich), Otmar Richter (Krummbein), Karin Boyd (Angela Ketová), Werner Röwekamp (lékař), Joachim Schönitz (číšník), Bodo Schmidt (mladý hostinský), Nico Turoff (starý hostinský), Walter Nickel (polista na hranicích), Ilse Bastubbe (prodavačka), Clarissa Freistedt (asistentka), Rose Becker, Peter Renk (taxikář v Berlíně), Ute Drewniak (matrikářka), Maria Sänger (zaměstnankyně na poště), Helmut Schulze (muž v plavkách), Alfred Lux (táborník), Zdeněk Dvořák (prodavač), Ditmar-Eckehard Mickeleit (mluvčí AGRA), Dagmar Pušová (žena s taškami), Peter Pipal (kytarista), Edwin Teichert (vedoucí loveckého spolku), Jiří Šíp (policista na hranicích), Jiří Güttner (policista)
 
 
scénář:
Konrad Petzold, Werner Bernhardy, Otto Holub, Manfred Petzold (dramatizace)
 
 
kamera:
Siegfried Mogel
 
 
hudba:
Karl-Ernst Sasse
 
 
výprava-architekt:
Klaus Winter
 
 
kostýmy:
Marianne Schmidt
 
 
střih:
Thea Richter
 
 
zvuk:
Hans-Joachim Kreinbrink, Gerhard Ribbeck
 
 
vedoucí produkce:
Hartmut Plettau
 
 
masky:
Klaus Becker, Waltraud Becker, Reinhard Wiertschok
 
 
asistent režie:
Peter Sippach
 
 
asistent kamery:
Rudolf Meister ((jako Rudi Meister)), Jörg Knoche (učitel Schmoll)
 
 
rekvizity:
Heinz Seiffert
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.