Orchestra Wives (1942)

Orchestra Wives
85 %
 
 
    Žánr: muzikál
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min., 2677 metrů
Orchestra Wives je americký hudební film natočený v roce 1942 společností 20th Century Fox. V hlavní rolích hrají Ann Rutherford, George Montgomery a Glenn Miller. Film byl druhým a posledním filmem natočeným s původním orchestrem Glenna Millera a je pozoruhodný pro svůj vážnější a realističtější děj než u filmů, které byly typické pro žánr.

Connie Ward (Ann Rutherford) je mladá žena, která doufá, že se vdá za Billa Abbotta (George Montgomery), trumpetistu v Morrisonově (Glenn Miller) swingové kapele (orchestr dostal vem filmu jméno s iniciálami, které byly shodné s Glenn Miller Orchestra tak že mohlo být využito jejich stojanů s monogramem nerezové oceli).

(Volně podle anglické Wikipedie)  Autor: diamant

režie:
Archie L. Mayo
 
 
hraje:
George Montgomery (Bill Abbot), Ann Rutherford (Connie Wardová / Abbot), Glenn Miller (Gene Morrison), Lynn Bari (Jayne Stewensová), Carole Landis (Natalie Mercer), Cesar Romero (St.John "Sinjin" Smith), Virginia Gilmore (Elsie), Mary Beth Hughes (Caroline Steeleová), Tamara Geva (paní Becková), Frank Orth (Rex Willet), Ralph Brooks (asistent nahrávacího studia), Jackie Gleason (Benn Beck), Harry Morgan (Cully Anderson), Iris Adrian (blondýna), Dale Evans (Hazel), Kay Linaker (Margie), Trudy Marshall (Irene), Edith Evanson (Hilda), Alec Craig (Henry Fink), Lillian Porter (Mousie), The Glenn Miller Orchestra (sami sebe)
 
 
námět:
James Prindle
 
 
scénář:
Darrell Ware, Karl Tunberg
 
 
kamera:
Lucien Ballard
 
 
hudba:
Alfred Newman, Leigh Harline
 
 
kostýmy:
Earl Luick
 
 
střih:
Robert Bischoff
 
 
zvuk:
Roger Heman, Fred Lau
 
 
vedoucí produkce:
William Koenig
 
 
výtvarník:
Richard Day, Joseph C. Wright
 
 
masky:
Guy Pearce
 
 
výkonný producent:
William LeBaron
 
 
producent:
William Goetz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.