Pach krve (2003)

Pach krve (Wrong Turn)
69.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Wrong Turn

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Kanada
    Premiéra v ČR: 4.3.2004        
    Délka: 84 min.
„Krvavá odbočka smrti!“
POZOR, SPOILER

V západní Virginii lezou Richard Stocker a Halley Smithová na skálu. On je nahoře první a ona dělá chybu. Richard ji chvíli povzbuzuje, pak se odmlčí, po chvíli letí jeho tělo dolů. Halley začne někdo tahat na laně nahoru. Ona lano přeřízne a padá. Chvíli utíká, ale zakopne o nastražený drát a někdo ji táhne pryč...

V této oblasti zmizelo již více lidí. Je zde nějaká souvislost mezi lidmi z hor, prý mutantů vzniklých incestem, a jejich zmizením?

Jiný mladík, Chris Flynn jede toutéž krajinou na pracovní pohovor. Jenže je ucpaná dálnice, tak to vezme oklikou. Ale kouká, kam nemá a nabourá auto do jiného. U toho jsou tři dívky a dva mládenci. Měli potíž s ostnatým drátem. Tři z nich se rozhodnou jít pro pomoc a dva, Evan se svou dívkou Francine, zde zůstanou. Chris se přidává k těm, co odcházejí. Jsou to Scott se svou snoubenkou Carly a Jessií Burlingameovou. Evan s Francine si to nejprve užívají po svém, když Evan mizí. Francine najde jen botu a vzápětí je napadena.

Zbývající čtveřice najde jakousi polorozbořenou chajdu a vejdou dovnitř. Co zde nalézají, je moc nepotěší, tím méně to, že sem přijíždějí majitelé. Nikdo z těch čtyř příchozích neuteče a ukryjí se v chatě. Její majitelé jsou tři znetvoření lidé, a přitáhli sem mrtvolu Francine. Jakmile ti tři usnou, čtveřice prchá. Jenže ti tři jsou jim v patách. Když Carly uvidí strážní věž, vylezou na ni. Ovšem ti tři fešáci si je najdou i zde a věž podpálí. Nyní naši uprchlíci tedy skáčí na strom, kde dochází k dalšímu boji, který Carly zaplatí životem.

Chris a Jessie utekli pěkný kousek, ale opět jsou nalezeni. Je zabit i policista, který jim jede na pomoc. Protože Jessie skončila v drápech nepřítele, ocitá se Chriss opět u chajdy, kde to začalo. Míní totiž Jessie osvobodit a zpočátku se mu to i daří. Jenže má těžkého soupeře…  Autor: Pitryx

režie:
Rob Schmidt
 
 
hraje:
Desmond Harrington (Chris Finn), Eliza Dushku (Jessie Burlingameová), Emmanuelle Chriqui (Carly), Jeremy Sisto (Scott), Lindy Booth (Francine), Kevin Zegers (Evan), Julian Richings (horal), Ted Clark (horal), David Huband (člen Horské služby), Wayne Robson (pumpař), Garry Robbins (horal), Yvonne Gaudry (horolezkyně), Joel Harris (horolezec), John Downing (tirák)
 
 
scénář:
Alan B. McElroy
 
 
kamera:
John S. Bartley
 
 
hudba:
Elia Cmiral, Randy Gerston (supervize)
 
 
kostýmy:
Georgina Yarhi
 
 
střih:
Michael Arlen Ross
 
 
zvuk:
Bradley North (design), Gary Hecker (design), David Lee
 
 
produkce:
Stan Winston, Brian J. Gilbert, Robert Kulzer
 
 
titulky-česká verze:
Gabriela Zadražilová
 
 
dabing:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
zvláštní efekty:
John McGillivray (supervize), Acme F/X, Lindsay MacGowan
 
 
II. kamera:
Adam Swica
 
 
II. režie:
Clay Borris
 
 
koordinátor kaskadérů:
Steve Lucescu
 
 
vizuální efekty:
Mr. X Inc.
 
 
masky:
Shane Mahan (zvláštní maskérské efekty), Stan Winston Studio (zvláštní maskérské efekty)
 
 
spolupráce:
Robert Elhai (orchestrace)
 
 
výprava:
Alicia Keywan
 
 
výkonný producent:
Don Carmody, Aaron Ryder, Mitch Horwits, Patrick Wachsberger
 
 
kaskadér:
Jennifer Vey (double: Elisa Dushku), Alison Reid
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.