Phffft (1954)

Phffft
83.3 %
 
 
    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
Americká romantická komedie „Phffft“ je příběhem manželského páru Niny a Roberta Traceyových. Po osmi letech manželství se Nina a Robert rozhodnou pro rozvod. Jejích vztah je naplněn problémy, tudíž rozvod se jeví jako nejlepší řešení, aby si manželé mohli jít každý svou cestou volnosti a plně se věnovat svým zájmům. Robert vyhledá svého kamaráda z námořnictva Charlie Nelsona a zdá se, že i bude užívat nově nabytého staromládeneckého života. Zejména tehdy, když do jeho života vstoupí krásná blondýnka, která by směle mohla konkurovat tehdy populární Marylin Monroe. Dívka se jmenuje Janis a rozhodně jí Robert není lhostejný. Také Nina je obletována muži a rozhodně o potenciální novou známost nemá nouzi, nicméně osud tomu jaksi chce, že se neustále ve společnosti potkává právě s Robertem. Jak asi dopadne tato situační komedie? Bude i zde platit přísloví o staré lásce, která nerezaví? Jakou roli v tom bude hrát setkání v nočním klubu a vášnivý tanec zvaný mambo?

Veselá komedie režiséra Marka Robsona zaznamenala ve své době obrovský úspěch. Herečka Kim Nowak v roli svůdné Janis byla nominována na nejlepší zahraniční herečku Britskou akademií filmového a televizního umění v roce 1955.  Autor: Hortensie

režie:
Mark Robson (.)
 
 
hraje:
Judy Holliday (Nina Tracey), Jack Lemmon (Robert Tracey), Jack Carson (Charlie Nelson), Kim Novak (Janis), Luella Gear (Edith), Donald Randolph (Dr. Van Kessel), Donald Curtis (Rick Vidal), Merry Anders (Marsha), Eugene Borden (Teddy), Olan Soule (Mr. Duncan), Joyce Jameson (sekretářka), Leon Alton (vyhazovač v klubu), Fay Baker (Serena), Bess Flowers (dáma na letišti)
 
 
námět:
George Axelrod (Chronicle of a Happy Divorce (hra))
 
 
scénář:
George Axelrod
 
 
kamera:
Charles Lang
 
 
hudba:
Friedrich Hollaender, Heinz Roemheld
 
 
kostýmy:
Jean Louis
 
 
střih:
Charles Nelson
 
 
zvuk:
John P Livadary
 
 
výtvarník:
William Kiernan
 
 
producent:
Fred Kohlmar
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.