Pod vŕbou (1994) [TV inscenace]

Pod vŕbou
80 %
 
 
    Žánr: příběh
    Země: Slovenská republika
    Délka: 76 min.
Televízna hra na motívy H.Ch.Andersena o chudobnom chlapcovi, ktorý sa nechcel vzdat svojej detskej lásky.
V starom dome v malom mestecku žijú dve rodiny. Na prízemí so svojimi rodicmi chudobný chlapec a na poschodí dievcatko majitela domu, ktoré velmi pekne spieva a túži sa stat vekou speváckou. Chlapec zbožnuje svoju malú kamarátku a je velmi pyšný na jej pekný hlások. Raz sa vyberú deti spolu na jarmok. Chlapec za tažko ušetrené grošíky kúpi svojej priatelke srdce z medovníka a z velkej lásky jej ho daruje. No nedokáže jej ešte povedat, ako velmi ju lúbi. Svoje city šepká len starej vrbe, ktorá jediná pozná jeho tajomstvo. Roky bežia a z detí sa stanú dospelí. Dievca odíde do velkého mesta a chlapec chodí po rodinách a živí sa obuvníckym remeslom. Stále šetrí peniažky, aby mohol svojej priatelke ponúknút spolocnú budúcnost.
Po case sa rozhodne, že má už nieco našetrené a vyberie sa za nou do mesta. No na svoje sklamanie zistí, že dievcina miluje niekoho iného, ktorý jej na rozdiel od neho vedel vyznat lásku.. Mládenec sa vráti do rodného mestecka a zdá sa, že aj ked mu ide puknút srdce od žialu, predsa sa len na neho usmialo štastia.
Dievcinka,ktorú stretne práve pod starou vrbou a ktorú si dovtedy nevšímal, mu vyjaví svoje city.

režie:
Martin Kákoš
 
 
hraje:
Natália Blahová, Zuzana Haasová (Anna), Emanuel Hason, Juraj Hrčka, Karolína Husárová, František Javorský, Ján Kováčik, František Kovár, Bronislav Križan, Marián Labuda, Lucia Lapišáková, Jozef Mokoš, Michal Monček, Teodor Piovarči, Viera Richterová, Zuzana Stoličná, Gabriela Škrabáková, Viera Radványiová, Libuša Trutzová, Anton Vaculík, Oľga Vronská
 
 
námět:
Hans Christian Andersen
 
 
scénář:
Jana Kákošová
 
 
kamera:
Miloš Krmíček
 
 
hudba:
Víťazoslav Kubička
 
 
výprava-architekt:
Milan Ferenčík
 
 
kostýmy:
Ľudmila Várossová
 
 
střih:
Karol Mareš
 
 
zvuk:
Štefan Baroš
 
 
produkce:
Margita Dibáková, Ivan Kauzlarič
 
 
dramaturgie:
Dana Garguláková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.