Cerven
ohodnotit

Profesionál

Profesionalac

Další název:
The Professional
Rok:
2003
Délka:
90 minut

Komentáře k filmu Profesionál

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2008
V kanceláří se na jednom   místě setkají dva muži.   Ten první toho druhého   nezná, ten druhý ví o tom   prvním úplně všechno. Ten   druhý, Luka (nyní taxikář)   totiž kdysi patřil k tajné   policii Miloševićova režimu   (a jeho věrným stoupencům)   a jeho hlavní úlohou byla   špionážní práce,   sledování profesora Kraje,   který se naopak režimu až   příliš okatě a aktivně   vzpouzel. Luka se právě po   nastolení nové vlády   rozhodl svoje řemeslo   pověsit na hřebíček a   svému tehdejšímu   protivníkovi se náležitě   představit. Z útulné   kanceláře se pak děj   retrospektivně vrací do   pohnuté minulosti a   nádherně představuje dva   muže se zcela odlišnými   ideály i povahami.
Svižný, vtipný i   satirický film, vracející   se ke starým pro(ti)vládním   "prohřeškům" za   Miloševićova režimu i   čistě osobním křivdám.   Herecké výkony perfektní,   některé scény nemají chybu   – třeba to, jak se elitní   jednotka tajné policie   převleče za Santa Klause.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nataša Ninković

Ninković Nataša

Naposled navštívené:
Nataša Ninković

Ninković Nataša