Quo vadis (1951)

Quo vadis (Quo Vadis)
83 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Quo Vadis

Další název: Qvo Vadis

    Žánr: drama / adaptace
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 171 min.
Děj jednoho z nejznámějších historických románů Henryka Sienkiewicze se odehrává za vlády císaře Nera ve starém Římě. Římské impérium, i když navenek mocné se třese v základech. Rozmařilé a nemorálnít patricijské vrstvy, jsou protipólem bídy a utrpením ostatních.
Římský důstojník Marcus Vinicius se zamiluje do krásné a tajemné dívky Lygie, která žije u svých pěstounů a ve své zemi Lygů byla princeznou. Mladíkův strýc Petronius se zasadí o to, aby se mohl Marek s Lygií setkat. Lygii se Marcus líbí, ale oba mladé lidi dělí odlišná víra. Lygia patří k učedníkům a vyznavačům Ježíše Krista.
Po dramatických událostech, jako byl obrovský požár Říma, který založil Neron, se Marcus obrátí na křesťanskou víru a apoštol Petr mladé dvojici žehná. Nero obvinil křesťany ze žhářství a odsoudil je k smrti v aréně.....o svůj život i život křesťanky Lygie má bojovat s obrovským býkem Ursus, její věrný služebník.

MHCB  Autor: clara.bow

režie:
Mervyn LeRoy (.), Anthony Mann (.)
 
 
hraje:
Robert Taylor (Marcus Vinicius), Deborah Kerr (Lygia), Leo Genn (Petronius), Peter Ustinov (Nero), Patricia Laffan (Poppaea), Finlay Currie (Peter), Abraham Sofaer (Paul), Marina Berti (Eunice), Buddy Baer (Ursus), Felix Aylmer (Plautius), Nora Swinburne (Pomponia), Ralph Truman (Tigellinus), Peter Miles (Nazarius), Geoffrey Dunn (Terpnos), Sophia Loren (otrokyně), Elizabeth Taylor (kompars), Helena Makowska (staršia žena), Dario Michaelis (strážce), Clelia Matania (Parmenida), Adrienne Corri (křesťanka)
 
 
námět:
Henryk Sienkiewicz (román (1896))
 
 
scénář:
John Lee Mahin, Sonya Levien, S.N. Behrman, Hugh Gray
 
 
kamera:
William V. Skall, Robert Surtees
 
 
hudba:
Miklós Rózsa
 
 
střih:
Ralph E. Winters
 
 
choreografie:
Aurel Milloss
 
 
asistent režie:
Peter Bolton
 
 
producent:
Sam Zimbalist
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.