Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Rodina barona Trappa (1956)

Rodina barona Trappa (Die Trapp-Familie)

Die Trapp-Familie

Další název: The Trapp Family

    Žánr: rodinný / romantický / komedie / drama / hudební
    Země: NSR
    Délka: 106 min.
Jeden z nejúspěšnějších německých filmů 50. let byl natočen podle skutečného příběhu rakouské rodiny Trappových. Novicka Maria přichází do domu ovdovělého barona Trappa, aby převzala péči o jeho sedm dětí. Baron je dobrý člověk, ale protože je voják z povolání, řídí svou rodinu vojenským drilem. Maria se ale domnívá, že by děti měly mít možnost se pobavit, zasmát se a užívat života. Protože jsou všechny pěvecky nadané, začne s nimi taky zpívat. Uvolněná disciplína se baronovi vůbec nelíbí, ale když děti uslyší, změní názor. Požádá Marii, aby zůstala a dokonce se do ní zamiluje. Maria, víc pro lásku k dětem než k baronovi, opouští klášter a za barona se provdá. Pod jejím vedením se rodina stává uznávanou pěveckou skupinou, která cestuje po Evropě. Když se má po nástupu fašismu baron připojit k Hitlerově armádě, rodina utíká do Spojených států, kde se snaží prosadit jako zpěváci.

První filmová verze příběhu Trappovy pěvecké rodiny na motivy autobiografie skutečné baronky Marii von Trappové byla později přepracována jako muzikál pod názvem Za zvuků hudby / The Sound of Music (1965)  Autor: Veronika42

režie:
Wolfgang Liebeneiner
 
 
hraje:
Ruth Leuwerik (baronka Maria Trappová), Hans Holt (baron Trapp), Maria Holst (princezna Yvonne), Josef Meinrad (dr. Wasner), Friedrich Domin (bankéř Gruber), Hilde von Stolz (baronka Mathilda), Agnes Windeck (abatyše), Gretl Theimer (kuchařka), Liesl Karlstadt (Raphaela), Karl Ehmann (sluha), Hans Schumm (Petroff), Joseph Offenbach (Samish), Peter Capell (důstojník Ellis), Michael Ande (první Trappovo dítě), Knut Mahlke (druhé Trappovo dítě), Ursula Wolff (třetí Trappovo dítě)
 
 
námět:
Maria von Trapp (příběh)
 
 
scénář:
Georg Hurdalek, Herbert Reinecker (dialogy)
 
 
kamera:
Werner Krien
 
 
hudba:
Franz Grothe
 
 
střih:
Salvatore Billitteri, Margot von Schlieffen
 
 
producent:
Ilse Kubaschewski
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.