Rozsudek (2014) [TV cyklus]

Obrázek není k dispozici.
93.3 %
 
 
    Žánr: dokument - hraný / drama
    Země: Česká republika
    Délka: 26 min.
Lidská dramata zhuštěná do podoby soudních kauz přitahují diváky na celém světě, svět soudních síní je ale pro většinu lidí světem neznámým a vzdáleným. Skutečné příběhy a práci české justice představuje nový cyklus docudramat České televize Rozsudek. Dvacet příběhů, které se opravdu staly, zavede diváky do prostředí, kam by se normálně nedostali, do soudních síní, kde se rozhoduje o vině či nevině obžalovaných.
Autoři čerpají v případech trestních i civilních ze skutečných rozsudků, které padly u soudů napříč celou Českou republikou. Mnohdy vyhrocené lidské příběhy ukazují, jak tenká je hranice mezi bezúhonným životem a životem s cejchem obžaloby. Jednotlivé případy doplňují svými radami a komentáři odborníci z řad soudců, soudních znalců, právníků, kriminalistů a psychologů.
„Smyslem je ukázat lidem příběhy, které se mohou stát komukoliv z nás. A neopominutelnou součástí je i osvěta, divák díky příběhům může nahlédnout pod pokličku dnešní justice, může si udělat představu, co účastníka soudního jednání čeká, na co je třeba si dát pozor a podobně," říká Linda Bendová, dramaturgyně pořadu Rozsudek.
Tvůrci Rozsudku se rozhodli jednotlivé příběhy natočit formou docudramatu. Část děje se odehrává v soudní síni, paralelně však sledujeme zločin či spor retrospektivně. V rolích aktérů různých příběhů uvidíme herce oblastních divadel. Divák tak nebude vnímat známé filmové tváře a příběh bude prožívat jako detektivní story, které je vyprávěno strhujícím a poutavým způsobem, s napínavými okamžiky, důležitými zvraty v kauze i detektivní prvky.

zdroj: ČT

režie:
Pavel Jandourek, Ján Novák
 
 
hraje:
Kamil Pulec, Vladimír Čapka, Marcela Čapková, Renáta Klemensová, Táňa Hlostová, Josef Kubáník, Milan Hloušek, Pavel Leicman, Petra Králová, Pavel Hromádka, Ivana Plíhalová, Petra Lorencová, Zuzana Truplová, Markéta Haroková, Martin Vrtáček, Lada Bělašková, František Strnad, Miroslav Rataj, Zdeněk Trčálek, Aleš Petrič, Hana Vaňková, Jaroslav Krejčí, Helena Čermáková, Eva Daňková, Zuzana Ščerbová, Radovan Král, Zdeněk Lambor, Tomáš Šulaj, Jana Tomečková, Daniela Choděrová, Gustav Řezníček, Luděk Randár, Věra Zástěrová (soudkyně), Zdeněk Julina (státní zástupce), Bára Vidomská (epizoda "Bez motivu" (2018) - Dana Němečková), Kamila Srubková
 
 
scénář:
Marcel Bystroň, Janine Pečenková, Ján Novák
 
 
kamera:
David Ployhar (hlavní)
 
 
střih:
Tomáš Pchálek
 
 
zvuk:
Marcel Weis, Milan Polášek, Jakub Krajíček
 
 
produkce:
Julie Hořínková
 
 
mluví:
Norbert Lichý (čtený komentář)
 
 
II. kamera:
Jiří Berka
 
 
dramaturgie:
Richard Hýsek, Linda Bendová, Martin Červenka
 
 
asistent režie:
Jan Adámek
 
 
osvětlovač:
Jan Kratina, Dalibor Blahut, Jan Bonczek
 
 
výkonný producent:
David Boháč
 
 
asistent produkce:
Petr Skýba, Lenka Kordulová, Nela Ristićová
 
 
vrchní osvětlovač:
Jiří Schmidt
 
 
kreativní producent:
Lenka Poláková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.