Sedm hříšníků (1936)

Sedm hříšníků (Seven Sinners)

Seven Sinners

Další název: Doomed Cargo

    Žánr: krimi / thriller
    Země: Velká Británie
    Délka: 67 min.
"Sedm hříšníků." Je z nich v tomto anglickém detektivním filmu postupem děje sedm mrtvol, ne tak docela zaslouženě, neboť tu smrtící ránu z policistovy pistole zaslouží vlastně jen jejich vůdce. Vypátrat jej a odhalit činnost této bandy - toť jest úkolem anglického soukromého detektiva Harwooda. Začíná to vraždou na karnevalu v Nice a pokračuje v Anglii. S detektivem se při této příležitosti seznámí, přes trochu ironie a vzdoru jej dobře podporuje a už neopustí úřednice pojišťovny.

V hlavní úloze Edmund Löwe za součinnosti tohoto páru, má děj filmu přes vážnost a místy tragičnost situací ráz převážně zábavný a humorný. Průběh děje udržuje dokonce napínavost, která při tomto druhu filmů je zárukou úspěchu, s rozřešením překvapujícím.  Autor: Asmodej

režie:
Albert de Courville
 
 
hraje:
Edmund Lowe (John Harwood), Constance Cummings (Caryl Fentonová), Thomy Bourdelle (Paul Turbé), Henry Oscar (Axel Hoyt), Felix Aylmer (Sir Charles Webber), Joyce Kennedy (Elizabeth Wentworthová), O.B. Clarence (notář), Allan Jeayes (Heinrich Wagner), David Horne (hotelový manažer), Anthony Holles (recepční), Mark Lester (kapitán Fitzgerald), Edwin Laurence (průvodce), James Harcourt (otec Blanchard)
 
 
námět:
Bernard Merivale (.), Arnold Ridley (.)
 
 
scénář:
Sidney Gilliat (.), Frank Launder (.), Austin Melford (.), L. du Garde Peach (.)
 
 
kamera:
Mutz Greenbaum (.)
 
 
hudba:
Louis Levy (.), Bretton Byrd (.)
 
 
kostýmy:
Marianne (.)
 
 
střih:
Michael Gordon (.)
 
 
zvuk:
A. Birch
 
 
výtvarník:
Ernő Metzner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.