Sejít z cesty (2011)

Sejít z cesty
68.6 %
 
 
    Žánr: příběh
    Země: Česká republika
    Délka: 86 min.
„Lehce absurdní příběh o tom, jak se mladému právníkovi vymknul z ruky zdánlivě prostý úkol přivézt k soudu z Prahy do Olomouce bohémského pobudu.“
Televizní film Sejít z cesty je ryze českou variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (Václav Neužil) má ve filmu zdánlivě banální úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Všechno by mělo být snadné a jednoduché, jenže na tomto úkolu má výjimečný osobní zájem majitel advokátní kanceláře a zároveň otec hlavního hrdiny, takže od počátku je cesta ovlivňována prvním Murphyho zákonem „Cokoli se může pokazit…“ Není na tom nic zvláštního, jen se to těžko vysvětluje otci a snoubence. Místo tří hodin v autě nakonec stráví magistr Běloušek na cestě s výstředním Petem (Ondřej Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak změní leccos z jeho pohledu na svět. Při natáčení filmu nebyla zraněna žádná zvířata.

režie:
Pavel Jandourek
 
 
hraje:
Ondřej Pavelka (Pet), Václav Neužil (magistr Běloušek), Jitka Čadek Čvančarová (Marta), Oldřich Navrátil (Běloušek starší), Vanda Hybnerová (Hanka), Michaela Kuklová (Zuzana), Petra Hřebíčková (Daniela), Dita Kaplanová (Marie), Ladislav Kolář (Koucký), Norbert Lichý (Ryba), Jan Apolenář (motorkář), Zdena Herfortová (sousedka v Třebíči), Jakub Grafnetr (první kluk), Roman Blumaier (druhý kluk), Jan Grygar (číšník v zahradní restauraci), Viktor Skála (chlap s kabanosem)
 
 
scénář:
Radek Císař
 
 
kamera:
Petr Vejslík
 
 
hudba:
Michal Pavlíček
 
 
výprava-architekt:
Milan Popelka
 
 
kostýmy:
Sylva Hanáková
 
 
střih:
Jan Skalský
 
 
zvuk:
Petr Kroča
 
 
produkce:
Alexandra Burianová
 
 
dramaturgie:
Jiří Šimáček
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.