Sestra (2018)

Sestra (The Nun)
68.1 %
 
 

The Nun

Další název: Mníška (SK)

    Žánr: horor / mysteriózní / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 6.9.2018        
    Délka: 96 min.
„Zažij nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů.“
POZOR, SPOILER

V rumunském opatství jdou dvě jeptišky chodbou ke dveřím. Starší vstupuje dovnitř, kde je zřejmě něčím napadena. Rukou od krve podává té mladší klíč. Ta odchází, ale chvíli poté si dává kolem krku smyčku a skáče z okna.

Ve Vatikánu už to vědí, proto je určen kněz Antony Burke, který tam má jet a věc vyšetřit. S ním má jet sestra Irena, která to tam zná. Ta je právě v londýnské nemocnici. Když jí Antony sdělí, co chce, tvrdí, že v Rumunsku nikdy nebyla a že jde o omyl.

A jsme v Rumunsku, ve městečku Beiran. Kněz i sestra jsou zde a již jsou u muže, který mrtvolu jeptišky našel. On chce, aby mu říkali Frantík. Dovede je až do kláštera, kam vozí zásoby. Mrtvou dal do ledárny. Pamatuje si, že ji položil. Mrtvola však nyní sedí. Burke jí bere klíč a společně ji pochovají. Frantíka cestou domů pronásledují strašlivé vidiny. Aby v tom nebyl sám, Antonyho také. A ani Irene nezůstane stranou. Naštěstí ji to dovede na hřbitov, kde je v zemi kněz. Dokonce i v truhle. Pomocí morového zvonečku se snaží dovolat pomoci a je to právě Irene, kdo mu pomůže ven.

Irene se dozví, že zlo tu bylo pradávna, ale zakleté. Jenže při bombardování se uvolnila brána a zlo se opět chápe moci. Vidiny se množí a už je mají skoro všichni.

Irene již chápe, že musí uzavřít zlo tak, jak to učinili kdysi. Ale k tomu potřebují krev Krista. Irene složí slib a z novicky se tím stává jeptiška se vším všudy. Pomocí klíče Irene odemkne skrýš a zde vezme nádobku s krví Krista. Nyní takto vyzbrojena jde s Frantíkem a knězem hledat bránu, kterou bude třeba krví uzamknout. Rozdělí se a vydávají každý jiným směrem. Netuší, že zlo si je podá každého zvlášť.  Autor: Pitryx

režie:
Corin Hardy
 
 
hraje:
Demián Bichir (otec Burke), Taissa Farmiga (sestra Irene), Bonnie Aarons (sestra (démon)), Charlotte Hope (sestra Victoria), Sandra Teles (sestra Ruth), Ingrid Bisu (sestra Oana), August Maturo (Daniel), Lili Bordán (servírka - Marta), Patrick Wilson (Ed Warren (a.z.)), Vera Farmiga (Lorraine Warrenová (a.z.)), Sterling Jerins (Judy Warrenová (a.z.)), Lili Taylor (Carolyn Perronová (a.z.)), Alma Boiangiu (démonická sestra), Jonas Bloquet (Frenchie)
 
 
námět:
Gary Dauberman, James Wan
 
 
scénář:
Gary Dauberman
 
 
kamera:
Maxime Alexandre
 
 
výprava-architekt:
Jennifer Spence
 
 
kostýmy:
Sharon Gilham
 
 
střih:
Michel Aller
 
 
koproducent:
Michael Clear
 
 
výkonný producent:
Gary Dauberman, Todd Williams
 
 
producent:
James Wan, Peter Safran
 
 
překlad:
Petr Putna, Jakub Švejnar ((překlad pro DVD))
 
 
casting:
Rich Delia, Rose Wicksteed
 
 
režie českého znění:
Jiří Brouzdal
 
 
české dialogy:
Pavla Horňáková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.