Skalní v ofsajde (1960)

Skalní v ofsajde
76.2 %
 
 

Další název: Skalní v ofsajdu

    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 3.3.1961        
    Délka: 84 min.
„Sportovní veseloha o nekritických sportovních fanoušcích, o křiklounech a výtržnících na hřištích a stadiónech.“
V jednom slovenském závodě, přesněji v jeho projekční části, pracují tři fotbaloví fanoušci. Jmenují se Sekáč, Bariak a Drozd. Oproti spoustě jiných milovníků kopané, tito jsou až přespříliš zapálení diváci, což v sobě nese mnohdy až nepřístojné jejich chování při zápasech.

Stane se, že jednou jsou zachyceni fotoreportérem při takovém řádění a jejich "materiály" je přivedou až na pohovor na místní VB. Zatím to ještě netuší a úporně shánějí vstupenky na mezinárodní zápas ČSSR - Brazílie. To se jim nedaří. Teprve až náhodný návštěvník jim lístky prodá. Vypadá to, že jim nic nemůže zabránit v tolik očekávaném utkání. Ale: Sekáčova manželka dá manželovi nůž na krk. V neděli se jede k mamince blahopřát k jejím šedesátinám a že přes to vlak nejede...Co teď? Sekáč chce použít starého vojenského triku, jak vyvolat horečku, ale náhlý příjezd samotné "oslavenkyně" k nim domů tomu zabrání.

Je tu konečné sváteční a slavná neděle. Sekáč s kamarády se již vidí na hříšti, když si pro Sekáče přijde příslušník VB a odvede vykuleného rádobysportovce na pohovor na okrsek VB. Tam nejen Sekáč, ale i jiní skalní fotbaloví "fanatici" se musí podrobit celodennímu školení slušného chování. Aby se mohli všichni tři zúčastnit utkání, použijí kolektivně horečku vyvolávajícího receptu. Záchranka je odváží do nemocnice, ve které pracuje jako sestřička i nový objev proutníka Drozda.

Ve špitále se jim dostane přivítání v podobě injekcí a pak jsou uloženi do postelí. Ale kampak na naše kamarády s touhle flintou: využijí příležitost, navléknou na sebe doktorské pláště a tradá na hřiště, kam se po překonání překážek dostanou, ale nemohou najít svá místa, neboť lístky zůstaly v opatrování na VB. A tak se jim přes veškeré snažení nepodaří ze vzrušujícího zápasu nic uvidět, protože než se situace "usadí", závěrečný hvizd ukončuje zápas.  Autor: Asmodej

režie:
Ján Lacko
 
 
hraje:
František Dibarbora (Sekáč), Mária Kráľovičová (Sekáčová), Marián Kleis (Janko), L'ubica Nitrová (Elenka), Arnošt Garlaty (Bariak), Anton Mrvečka (Drozd), Eva Podbehlá (Irenka), Emil Horváth (Antalík), Marian Kleis (redaktor), Hana Grissová (babička), Štefan Kvietik (poručík SNB), Arno Šebesta (staršina SNB), Michal Belák (reportér), Jindra Láznička (muž v klobouku), Eugen Senay (divák), Tibor Bogdan (lékař), Oľga Vronská (prodavačka), Jozef Dóczy (lékař), Jozef Hanúsek (párkař), Ján Klimo (vedoucí kanceláře), Ľudovít Reiter (vrátný)
 
 
námět:
Ján Bodenek
 
 
scénář:
Maximilián Nitra
 
 
kamera:
Václav Richter
 
 
hudba:
Jaromír Dlouhý
 
 
výprava-architekt:
Rudolf Kováč
 
 
střih:
Maxmilián Remeň, Štěfánia Ryšavá
 
 
zvuk:
Ondrej Polomský, Eduard Palček, Július Santoris
 
 
vedoucí produkce:
Karol Bakoš
 
 
II. kamera:
Augustín Riccini
 
 
asistent režie:
Jozef Šafarka, Pavel Sarvaš
 
 
asistent kamery:
Mikuláš Kriha
 
 
vedoucí štábu:
Ján Tomaškovič
 
 
asistent architekta:
Ol'ga Ivánková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.