Slečna F (2007)

Slečna F (Signorina Effe)
43.3 %
 
 

Signorina Effe

    Žánr: drama / psychologický
    Země: Itálie
    Délka: 95 min.
„Láska překlenuje sociální rozdíly i myšlenkové bariéry všude na světě. A v roce 1980, v době velké stávky zaměstnanců italské automobilky Fiat, navzdory všem následkům spojila i srdce Emmy a Sergia.“
Každá rodina má svoji nejbělejší ovci, ke které upíná svůj zrak. Každá rodina má někoho, kým se může chlubit. Každá. A pro Martanovi, dělnickou famílii z jižní Itálie, momentálně žijící v Turíně, je tím někým Emma. Ostatně právem. Už odmalička totiž cílevědomá Emma dělala všechno proto, aby po společenském žebříčku vyšplhala co nejvýš, a i díky tomu nakonec vystudovala matematickou vysokou školu a nyní se může pyšnit prestižním zaměstnáním ve vývojovém počítačovém centru automobilky Fiat. Má v podstatě vše včetně srdce uznávaného inženýra a vysokého manažera Silvia a jeho potomka. Ale o tohle všechno už brzy přijde. Blíží se totiž osudové setkání s prudkým a živočišným Sergiem, jedním z hybatelů stávky dělníků Fiatu proti propouštění a proti neutěšeným platovým podmínkám ve firmě. A společně s láskou k tomuto muži, který je pravým opakem budoucnosti, jíž si představovala, přijdou i palčivá rozhodnutí, která radikálně změní její dosavadní existenci. Volání srdce je ale nutné následovat za každou cenu. Psychologické, sociální milostné drama vycházející z osudů skutečných postav, jež figurovaly v masivní turínské stávce v roce 1980, natočila režisérka Wilma Labateová.

režie:
Wilma Labate
 
 
hraje:
Valeria Solarino (Emma), Filippo Timi (Sergio), Sabrina Impacciatore (Magda), Fausto Paravidino (Antonio), Rosa Pianeta (Gianna), Gaetano Bruno (Peppino), Giorgio Colangeli (Ciro), Fabrizio Gifuni (Silvio), Clara Bindi (Nonna Martano), Franco Ravera (Carlo), Alessandra Vanzi (profesorka Ferrero), Roberta Carlucci (Figlia di Silvio), Cristina Odasso (studentka)
 
 
námět:
Wilma Labate, Carla Vangelista, Francesca Marciano
 
 
scénář:
Wilma Labate, Carla Vangelista, Domenico Starnone
 
 
kamera:
Fabio Zamarion
 
 
hudba:
Pasquale Catalano
 
 
střih:
Francesca Calvelli
 
 
producent:
Donatella Botti
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.