Sneekweek (2016)

Sneekweek
48 %
 
 
    Žánr: komedie / thriller
    Země: Nizozemsko
    Délka: 110 min.
Při zasvěcování nových adeptů do studentského života dojde k tragické nehodě, kdy jeden z chlapců zemře v kádi plné ledu. Přítomní se dohodnou, že po rozpuštění ledu vše nahlásí policii jako nešťastnou náhodu. Vyšetřování neúmyslného zabití by jim mohlo překazit studium a budoucí kariéru.

O dva roky později odjíždí Thijs se svou dívkou Merel a s dalšími přáteli Borisem, Peterem, Lisou a Kim na každoroční týdenní plachetní závody Sneekweek. Ubytují se v honosné vile na pobřeží a řeší první záhadu. Kdo objednal a zaplatil ubytování? Všichni měli za to, že to byl jeden z nich, ale kontakty znějí na neznámé telefonní číslo. Od prvního večera dochází k záhadným událostem, objevuje se postava v masce, která se snaží zabít studenty, svědky smrti mladého Erika před dvěma lety. Do vyšetřování první vraždy vstupuje policie, zejména ambiciózní agentka Katja. Jaké je pozadí vražd a kdo je tajemný muž v masce?  Autor: curil

režie:
Martijn Heijne
 
 
hraje:
Carolien Spoor (Merel), Frank Lammers (detektiv van Velzen), Jelle de Jong (Thijs), Jord Knotter (Boris), Holly Mae Brood (Lisa), Yootha Wong-Loi-Sing (Kim), Jonas de Vuys (Peter), Ferry Doedens (Tim), Kimberly Klaver (Ilse), Marly van der Velde (Zoë), Rutger Vink (Rutger), Diederik Ebbinge (vrchní komisař Stienstra), Sanne Langelaar (agentka Katja), David Lucieer (agent Marcel), Marie Louise Stheins (Maria van Dungenová)
 
 
scénář:
Alex van Galen
 
 
kamera:
Maarten van Keller
 
 
kostýmy:
Martina Fehmer
 
 
střih:
Bas Icke
 
 
zvuk:
Stefan Meutstege, Olivier Thys
 
 
zvláštní efekty:
Peter Nikolov
 
 
koproducent:
Yoshi Aesaert
 
 
koordinátor kaskadérů:
Youval Kuipers
 
 
vizuální efekty:
Laurens Bekaert
 
 
asistent režie:
Michiel Collenteur (první asistent)
 
 
výkonný producent:
Bernard Tulp
 
 
producent:
Klaas de Jong
 
 
casting:
Janusz Gosschalk
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.