Snídaňový klub (1985)

Snídaňový klub (The Breakfast Club)
76.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

The Breakfast Club

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
Sobota, 24. března 1984. Shermerská střední škola. Pět studentů musí za trest přijít v sobotu do školy a strávit tam devět hodin. Mají jediný úkol. Napsat esej o tisíci slovech na téma "kdo si myslím, že jsem". Každý z nich je z jiného těsta - školní kráska, sportovec, matematický génius, vyvrhel a "divná" holka. Ze začátku se navzájem nenávidí. Postupně však nacházejí společnou řeč a na konci se z nich stanou přátelé.
Film reflektuje problémy dospívající mládeže, hledání vlastní identity, konflikty s rodiči i společenskými konvencemi. Jde o vcelku zajímavé dílo, dobře zpracované, nepostrádající určitou komediální nadsázku. Rovněž hudba patří ke kladům tohoto snímku, který určitě stojí za to vidět. Dá se koupit v Holandsku nebo v Belgii za 7,99 EUR s anglickým zvukem 5.1 a českými titulky.  Autor: Geralt07

režie:
John Hughes
 
 
hraje:
Emilio Estevez (Andrew 'Andy' Clark), Anthony Michael Hall (Brian Ralph Johnson), Judd Nelson (John Bender), Molly Ringwald (Claire Standishová), Ally Sheedy (Allison Reynoldsová), Paul Gleason (ředitel koleje Richard Vernon), John Kapelos (školník Carl), Ron Dean (Mr. Clark, Andrewův otec), John Hughes (Mr. Johnson, Brianův otec), Tim Gamble (Mr. Standish, Claiřin otec), Mercedes Hall (Mrs. Johnsonová, Brianova matka), Mary Christian (Brianova sestra), Perry Crawford (Mr. Reynolds, Allisonin otec), Fran Gargano (Mrs. Reynoldsová, Allisonina matka)
 
 
scénář:
John Hughes
 
 
kamera:
Thomas Del Ruth
 
 
hudba:
Karla DeVito ("We Are Not Alone"), Keith Forsey
 
 
kostýmy:
Marilyn Vance
 
 
střih:
Dede Allen
 
 
zvuk:
Charles L. Campbell (supervize), John J. Stephens
 
 
produkce:
John Hughes, Ned Tanen
 
 
text písně:
Kenneth Alford ("Colonel Bogey March")
 
 
zvláštní efekty:
William H. Schirmer
 
 
koproducent:
Michelle Manning
 
 
výprava:
John W. Corso
 
 
výkonný producent:
Gil Friesen, Andrew Meyer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.