Sociální síť (2010)

Sociální síť (The Social Network)
71.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

The Social Network

Další název: Sociálna sieť (SK)

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 4.11.2010        
    Délka: 120 min.
„Jak vznikl Facebook, který způsobil revoluci v komunikaci?“
Mark Zuckerberg byl mezi studenty Harvardu sice nadprůměrně inteligentní, ale komunikovat s nimi neuměl. Patřil spíš mezi outsidery a ostatní na něj pohlíželi jako na asociála. Když se Mark rozešel s přítelkyní Ericou, rozhodl se svěřit se svými pocity na internetu. Dal si pár piv a pustil se do psaní. Rád by uspořádal anketu, aby zjistil, která z harvardských studentek je nejvíc sexy. Škola však nemá žádnou společnou veřejnou ročenku, a tak se rozhodne tento nedostatek napravit. Nabourá se do databází jednotlivých kolejí a stáhne fotky a informace o studentkách. Brzy se zpráva o možnosti hlasování šíří velkou rychlostí po síti. Fenomén je na světě, ale Markovi začínají velké problémy, s kterými tak úplně nepočítal. A zatímco kluci na Harvardu ho milují, dívky ho nenávidí. Přesto začíná jeho cesta k pohádkovému bohatství.

Zdroj: Nova

režie:
David Fincher
 
 
hraje:
Jesse Eisenberg ( Mark Zuckerberg), Andrew Garfield ( Eduardo Saverin), Justin Timberlake (Sean Parker), Brenda Song (Christy Leeová), Rooney Mara ( Erica Albrightová), Armie Hammer (Cameron Winklevoss/Tyler Winklevoss), Max Minghella (Divya Narendra), Bryan Barter (Billy Olsen), Dustin Fitzsimons (prezident Phoenix klubu), Patrick Mapel (Chris Hughes), Joseph Mazzello ( Dustin Moskovitz), Toby Meuli (člen Phoenixu), Calvin Dean (pan Edwards), Denise Grayson (Gretchen), Malese Jow (Alice), Josh Pence (Tyler Winklevoss), Rashida Jones (Marylin Delpyová), John Getz (právník Sy), David Selby (Gage), Dakota Johnson (Amelia Ritterová), Wallace Langham (Peter Thiel), Aaron Sorkin (vedoucí), Bill Gates (neuveden), Jesse Heiman (student), Amy Ferguson (zfetovaná dívka), Mariah Bonner (Tori), Lacey Beeman (dívka ze sesterstva), Marcella Lentz-Pope (spolubydlící Ericy), Cali Fredrichs (přítelkyně), Tia Robinson (servírka v klubu), Barry Livingston (pan Cox), Abhi Sinha (Vikram), John Hayden (Howard Winklevoss), Andrew Thacher (policista), James Dastoli (student hrající Facemash), Jami Owen (student hrající Facemash), Alecia Svensen (dívka v Phoenix klubu), Douglas Urbanski (Larry Summers)
 
 
námět:
Ben Mezrich (kniha Miliardáři z Facebooku: Příběh zakladatelů společnosti plný sexu, peněz, geniality a zrady (2009, česky Computer Press, Brno 2010))
 
 
scénář:
Aaron Sorkin
 
 
kamera:
Jeff Cronenweth
 
 
hudba:
Atticus Ross, Trent Reznor
 
 
kostýmy:
Jacqueline West
 
 
střih:
Kirk Baxter, Angus Wall
 
 
zvuk:
Ren Klyce (design), Mark Weingarten
 
 
titulky-česká verze:
František Fuka
 
 
zpěv:
The White Stripes ("Ball And Biscuit")
 
 
zvláštní efekty:
Steve Cremin (koordinátor), William Catania, Robert Cole, Richard Terry Tjelmeland
 
 
II. režie:
Noble Jones
 
 
vizuální efekty:
Lola VFX, Savage Visual Effects, Natalia de la Garza
 
 
masky:
Felicity Bowring, Linda Flowers (- účesy)
 
 
výprava:
Donald Graham Burt, Curt Beech, Aaron Haye
 
 
výkonný producent:
Aaron Sorkin, Kevin Spacey
 
 
producent:
Michael De Luca, Dana Brunetti, Ceán Chaffin, Scott Rudin
 
 
casting:
Meagan Lewis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.