Štěstí (2012)

Štěstí (Glück)
73.3 %
 
 

Glück

    Žánr: drama
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 111 min.
„Dva mladí lidé z Berlína, uprchlice a punker bez domova, propadnou lásce...“
Noah Leyden (Matthias Brandt) obhajuje kriminálníky - sám sebe nazývá specialistou na hledání štěstí v okamžicích, kdy se zdá, že nás štěstěna opustila. Noah vypráví neuvěřitelný příběh Iriny (Alba Rohrwacher) a Kallea (Vinzenz kiefer), dvou lidí lidi v úzkých, kteří konečně našli jeden druhého a snaží se za každou cenu bránit štěstí, které sdílejí; štěstí, které jim nedávno spadlo do klína.

Irinu opustilo štěstí před mnoha lety, když byla její rodná země, Makedonie, zpustošena válkou a vojáci vtrhli do jejich domu, zabili její rodinu a ji znásilnili. Zděšená Irina utekla do Berlína a živila se jako prostitutka. Na ulicích se setkávala s bezdomovcem Kallem. Zamilovali se do sebe, nejdřívě váhavě, ale brzy si plni vzájemné lásky začali budovat společný život. Jednoho dne jeden z Irininých zákazníků (Oliver Nägele) v jejich bytě zkolabuje a zemře. Irina zpanikaří a uteče. Kalle po příchodu domů objeví mrtvolu... a rozhodne se zachránit své štěstí s Irinou.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky

režie:
Doris Dörrie
 
 
hraje:
Alba Rohrwacher (Irina), Vinzenz Kiefer (Kalle), Andrea Sawatzki (Kalleho matka), Matthias Brandt (Noah Leyden), Oliver Nägele (pan W), Maren Kroymann (státního zástupce), Christina Große (Laura Leydenová), Petra Kleinert (Olga), Aykut Kayacik (Freund Metzgerin), Hülya Duyar (Frisörin), Levin Henning (Levin Leyden), Peter Mohrdieck (kontrolor)
 
 
scénář:
Doris Dörrie
 
 
kamera:
Hanno Lentz
 
 
kostýmy:
Yoshio Yabara
 
 
střih:
Frank J. Müller
 
 
zvuk:
Rainer Plabst, Christof Ebhardt
 
 
zpěv:
The White Stripes ("Aluminium")
 
 
asistent kamery:
Hendrik Jansen
 
 
producent:
Oliver Berben
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.