Studené sprchy (2005)

Studené sprchy (Douches froides)
80 %
 
 

Douches froides

Další název: Cold Showers

    Žánr: drama
    Země: Francie
    Délka: 102 min.
Příběh filmu STUDENÉ SPRCHY je zasazen do současnosti a odehrává se v jednom malém městečku ve Francii. Film vypráví příběh tří teenagerů: krásné dívky Vanessy, bohatého Clémenta a chudého Mickaela, fanatika do juda a osudového milence. Mickael a jeho rodiče jsou přesvědčeni, že štěstí jim jednoho dne jen tak spadne z nebe do klína. Když se však zdá, že se na ně štěstí konečně usmálo, je to víc, než jsou schopni zvládnout. Mickael má konečně vše, co potřebuje, aby se vymanil ze svého života, i navzdory všem nesrovnalostem a hádkám. Jak se s tím Mickeal vyrovná? Režisér snímku poukazuje na pozadí otrocké tělesnosti a bojem poháněného světa, plného fanatických tréninků a diet, zobrazuje nedovolená prudká sexuální dobrodružství mladých hrdinů a vrhá pronikavý pohled na klíčové problémy dospívání.

STUDENÉ SPRCHY je smutná a zároveň směšná, srdcervoucí a pravdivá tragikomedie o štěstí, utrpení, sexu, úspěších i katastrofách dospívajících mladých lidí.

Zdroj: Film Europe Media Company

režie:
Antony Cordier
 
 
hraje:
Salomé Stévenin (Vanessa), Johan Libéreau (Mickael), Florence Thomassin (Annie), Jean-Philippe Écoffey (Gérard), Claire Nebout (Mathilde Steinerová), Aurélien Recoing (Louis Steiner), Pierre Perrier (Clément), Denis Falgoux (Philippe), Magali Woch (Natacha), Camille Japy (Isabelle), Julie Boulanger, Dominique Cabrera, Steve Tran (Tranh), Olivier Dote-Doevi (Xavier), Yoann Monjal (Arnaud), Benoît Bourse (Bruno), Sarah Pratt, Jean-Charles Dumay (doktor Imbert), Zoé Beau (Emilie), Alexandre Bakhtiari, Fabrice Escalier, Thierry Tchang Tchong, Nathalie Kirzin, Marc Bianchi, Bruno Sanches (Jeff), Pascal Cordier, Marc Vilmont
 
 
scénář:
Antony Cordier, Julie Peyr
 
 
kamera:
Nicolas Gaurin
 
 
hudba:
Nicholas Lemercier
 
 
výprava-architekt:
François Girard
 
 
kostýmy:
Sophie Goudard
 
 
střih:
Emmanuelle Castro
 
 
zvuk:
Nicolas Naegelen, Séverin Engler, Nicolas Moreau, Pierre Tucat
 
 
masky:
Lydie Chemla
 
 
fotograf:
Arthur Azoulay
 
 
producent:
Pascal Caucheteux, Sebastien Lemercier
 
 
asistent zvuku:
Sylvain Malbrant
 
 
casting:
Marion Touitou
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.