Syn zlatého Západu (1928)

Syn zlatého Západu (Son of the Golden West)

Son of the Golden West

    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 65 min.
„Král cowboyů Tom Mix ve své nejnovější vzrušující divočině.“
Po delší době se na plátnech našich kin objevil Tom Mix, který aby mohl dokázat, že se z jeho jezdeckých schopností nic neztratilo, hraje ve filmu "Syn zlatého Západu" poštovního posla z dob, kdy se mezi zapadlými městečky divokého západu zavádělo telegrafní spojení. Stavbu řídil James Calhoun a ohrožují ji lupiči, kteří přepadnou poštu a ukradnou peníze na výplatu mzdy.

V dostavníku jela také Calhounova dcera Mary, které se ujme Tom Hardy, který krátce před přepadením pošty příjde na místo nehody, Tom doprovodí Mary a hned po prvním setkání je do ní zamilovaný až po uši a jen nerad se odhodlá odjet do Sumitu, aby tam doručil Calhounovu žádost o vyslání vojenské posily proti banditům. Tom tuší, že se situace vyostřila, neztrácí ani minutu a spěchá do vojenského tábora. Při útoku bandy na městečko zmocní se lupič Keller také Mary a odvleče jí s sebou do krčmy v horách, kde se skrývají jeho kumpáni.

Tom provázen vojíny vyhledá krčmu a je přivítán prudkou palbou. Ze strachu, aby se Mary nic nestalo, vnikne za pomoci lana do krčmy a vyprostí odtud Mary a strhne celou dřevěnou boudu k zemi. V troskách jsou potom lupiči vojáky pochytáni a zatčeni. Tom si odveze Mary a získá její lásku a její ruku. Ve filmu byly dobré typy a také dvě hlavní ženské postavy byly vhodně obsazeny. Co se týkalo zachycení doby v oblečení a stavbách, tak to bylo barvitě dokonalé.  Autor: Asmodej

režie:
Eugene Forde (.)
 
 
hraje:
Tom Mix (Tom Hardy), Sharon Lynn (Alice Calhounová), Thomas G. Lingham (Jim Calhoun), Duke R. Lee (Slade), Lee Shumway (Tennessee), Fritzi Ridgeway (Rita), Joey Ray (Keller), Mark Hamilton (Kane)
 
 
námět:
George W. Pyper (.)
 
 
scénář:
George W. Pyper (.), Randolph Bartlett (titulky)
 
 
kamera:
Norman Devol (.)
 
 
kostýmy:
Walter Plunkett (.)
 
 
střih:
Henry Weber (.)
 
 
asistent režie:
Charles Kerr (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.