Takže ahoj (1970)

Takže ahoj
62.1 %
 
 

Další název: Drahý Ján; Případ Veronika

    Žánr: drama / psychologický / romantický
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 2.4.1971        
    Délka: 87 min.
„Kdo příliš dlouho vybírá svého životního partnera, zpravidla přebere...“
Tak dlouho si říkala o pár facek, až jednu dostala...
Třiadvacetiletá studentka Veronika si s ničím nedělá starosti, a nejméně se svými příležitostnými milenci. Známosti navazuje stejně snadno, jako se s nimi navždy loučí. „Takže ahoj“ je stereotypní způsob, jakým své známosti ukončuje. Cítí však, že to není to pravé, zvlášť ve společnosti šťastně vdané kamarádky Kateřiny. Ta se jí marně snaží pomoct dobře míněnými radami. Jednou se Veronika právě u Kateřiny seznámí s talentovaným fotografem Janem Kubíčkem. Po několika setkáních se do něj zamiluje. Janovi jejich vztah přinejmenším vyhovuje. Jenže Veronika netuší, do jaké pasti se kvůli své nečekané citové oddanosti dostane…

Psychologický snímek o citovém prozření jedné mladé ženy natočil jako svůj režijní debut Vít Olmer, v té době známý herec a dokumentarista. Vzápětí se musel na deset let odmlčet (k hrané tvorbě se vrátil až snímkem Sonáta pro zrzku). Ve vedlejší roli Kateřinina přítele Ládíka se objevil budoucí pražský rabín Karol Sidon.

režie:
Vít Olmer
 
 
hraje:
Valerie Chmelová (Veronika), Antonín Sládek (Jan Kubíček), Jaroslava Brousková (Kateřina), Jana Synková (Helena), Marta Vančurová (Marta), Karol Sidon (Ládík), Josef Dvořák (blonďák), Miroslav Svoboda (profesor), Bohumil Křížek (otec), Zora Božinová (matka), Kateřina Sidonová (Katka), Jaroslav Satoranský (Honza), Jiří Novotný (mladík), Tomáš Sedláček (mladík), Marie Motlová (role neurčena), Miloš Vávra (mladík), Vladimír Navrátil (cizinec), Miroslav Plzák (MUDr. Plzák), Jiří Datel Novotný, Karel Augusta (muž s buřtem a novinami), Jiří Schmitzer (veršující student), Ladislav Potměšil (mladík), Karel Bělohradský (mladík), Jaromír Borek (vousatý milenec), František Drdácký (cvičitel CO)
 
 
námět:
Kristina Vlachová
 
 
scénář:
Kristina Vlachová, Vít Olmer
 
 
kamera:
Jaromír Holpuch, Petr Prokop
 
 
hudba:
Jiří Šust
 
 
výprava-architekt:
Karel Černý
 
 
střih:
Josef Valušiak
 
 
zvuk:
František Strangmüller
 
 
vedoucí produkce:
Jaroslav Solnička
 
 
produkce:
Jiří Šebor
 
 
masky:
Rudolf Hammer, Vlasta Matuchová
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Milan Štěch
 
 
asistent režie:
Ivana Skabranská
 
 
pomocná režie:
Zdena Pavlátová
 
 
fotograf:
Karel Ješátko
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.